Redactie stagiair bij 'Editie NL'

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Het RTL Nieuws verzorgt eigentijdse en dynamische nieuwsprogramma's, samengesteld door eigen professionals in Nederland en de rest van de wereld. Het streven van het RTL Nieuws is om kijkers altijd als eerste op een onafhankelijke, boeiende en toegankelijke wijze te informeren over belangrijke ontwikkelingen in de wereld.

De nieuwsprogramma's van het RTL Nieuws worden verzorgd door ruim 90 redacteuren en verslaggevers bij de redacties Ontbijtnieuws, RTL Z, Binnenland, Buitenland, Economie, Editie NL, Sport, de Parlementaire Redactie en door een groot aantal buitenlandse correspondenten. Tezamen verzorgen de redacties elke dag meer dan 90 minuten televisie voor de stations RTL 4 en RTL 5. De redactie van het RTL Nieuws is 7 dagen per week, 24 uur per dag actief.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage bij Editie NL ben je werkzaam als redactie stagiair Je draagt onderwerpen aan, regelt sprekers en denkt mee over de invulling van een item. Ook schrijf je teksten, monteer je en kan je meekijken op andere afdelingen.

De weken dat je met het dagelijkse nieuws bezig bent werk je 4 dagen in de week 10 uur. Deze weken worden afgewisseld met planningsweken. Hierin houd je de agenda bij en bereid je onderwerpen voor de komende dagen voor.

Bij Editie NL leer je in de praktijk hoe het is om een nieuwsprogramma te maken.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je moet een journalistieke HBO/universitaire opleiding volgen of een universitaire opleiding zoals Europese studies, geschiedenis, Amerikanistiek, politicologie etc.
  • Ook is journalistieke werkervaring een must (minimaal een eerdere stage).
  • Verder volg je het nieuws op de voet en je bent in staat om belangrijke nieuwsitems tijdig te signaleren
  • Je bent een teamplayer, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig

Wie zijn wij?

RTL meer dan tv alleen

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen?

Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland.

‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl).

Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en  jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Solliciteren bij

Julie Brummel

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280