Redactie stagiair bij De Beloften

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: januari 2019 Duur: In overleg Voor: 24 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Online talent gezocht! Redactie stagiair bij De BeloftenDe Beloften is het nieuwe crossmediale project van de VPRO waarbij de komende jaren een groep van tien jonge topsporters wordt gevolgd van dichtbij, op weg naar de Olympische Spelen in 2020. Stuk voor stuk grote talenten, maar voor hen ligt een weg vol valkuilen en hobbels. Hun levens zijn de komende twee jaar te volgen via verschillende online kanalen (Instagram, YouTube en vpro.nl/debeloften) van de VPRO. Aan de vooravond van de Spelen wordt in 2020 een documentaireserie over deze talenten uitgezonden op NPO 3.

Wat ga je doen?

Voor De Beloften ondersteun je de redacteuren bij het maken van items (tekst/audio/beeld), denk je mee over online concepten, verzin je originele invalshoeken, schrijf je stukken en monteer je videomateriaal. Gedurende de stageperiode is het ook van belang dat je kennis maakt met het makersnetwerk binnen en buiten de VPRO, zodat je weet wat er speelt, overeenkomsten in programma's kunt zien en thematische bundelingen kunt maken.Je krijgt vanuit De Beloften een stagebegeleider en je wordt tijdens je werk begeleid door een team van bevlogen redacteuren uit verschillende disciplines, met verschillende expertises.

Wat bieden wij?

Wij hebben plaats voor een stagiair vanaf januari a.s. voor 3 dagen in de week (in overleg latere startdatum en/of meer dagen mogelijk). Geef in je reactie alsjeblieft aan hoe lang je stage kan lopen. Vier maanden is het minimum, zes het maximum.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Ben jij een online talent met veel creativiteit, taalgevoel, beeldskills (photoshop, montage) en enthousiasme voor deze functie? En ben je iemand die de VPRO een warm hart toedraagt, fan is van de programma's en titels van de VPRO en daarnaast een sterke affiniteit heeft met sport? Dan zoeken wij jou!Wie zoeken wij? 

  • Iemand met redactionele en journalistieke ervaring.
  • Je kunt goede koppen en korte webteksten maken, weet relevante en schurende items te bedenken en te maken
  • Je kunt zelfstandig een goede tekst schrijven en kan het geheel sexy verpakken voor social media
  • Je vindt het leuk om mensen te bellen en op zoek te gaan naar hun verhaal
  • Je werkt goed in een team
  • Iemand die thuis is op internet, weet hoe social media werken
  • Je hebt affiniteit met sport
  • Ervaring met Photoshop, video editing en content management systemen is een pré

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Elleke Claessen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241