Redactie stagiair bij 'C. Magazine en CJP.nl'

Solliciteer direct
Bij: CJP Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij full time stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij een cultuurvreter pur sang en heb jij een ijzersterke pen? Mooi! Wij zijn namelijk op zoek naar een stagiair(e) die onze redactie kan versterken, voor de periode vanaf september 2018.

Muziek, films, boeken, exposities: jij bent het liefst bezig met het ontdekken van culturele uitspattingen. En wat is er mooier dan erover te schrijven? Bij de redactie van CJP maken wij content voor CJP.nl en C. Magazine die inspirerend is voor onze doelgroep, jongeren tussen 18 en 30 jaar. Van een mooi achtergrondstuk en interview tot een toffe video of fotoserie. Als stagiair draai je fulltime mee op de redactie en krijg je alle ruimte om zelf ideeën aan te dragen.

40 uur, 3 tot 6 maanden, vanaf september 2018

Wat ga je doen?

 • Je schrijft interviews, reportages en/of achtergrondverhalen voor CJP.nl.
 • In de redactievergaderingen kom je met eigen pitches voor artikelen op basis van persberichten, actuele ontwikkelingen op cultuurgebied of iets dat je persoonlijk bezighoudt. Ook brainstorm je met de redactie over toffe video-content voor het YouTube-kanaal van CJP en/of Facebook.
 • Je denkt mee over CJP’s aanwezigheid op social media en draagt ideeën aan voor geschikte posts op Instagram, Facebook en Twitter. 
 • Je ondersteunt de redactie met het bijhouden van de redactie-inbox en het verzenden van prijzen.
 • Je schrijft en/of coördineert winacties.
 • Je schrijft SEO-proof teksten voor kortingsacties.

Wat bieden wij?

Een jong team in een informele organisatie; een zelfstandige en leerzame stageplek voor 40 uur in de week; een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand; iedere werkdag gratis lunch; een werkplek in het centrum van Amsterdam én – niet geheel onbelangrijk – de beste vrijdagmiddagborrels ter wereld.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wat zoeken wij:

 • Je bent derde- of vierdejaars student bij een HBO of WO opleiding. Liefst journalistiek, maar een andere media- of communicatieopleiding kan ook.
 • Je bent creatief en zelfstandig: je weet hoe je onderwerpen moet researchen, bent niet bang om mensen te bellen/aan te spreken en bedenkt graag originele invalshoeken. De redactie is klein maar fijn: er is altijd ruimte om te sparren over verhalen of video’s.
 • Je bent een harde werker: we doen veel verschillende dingen met het kleine team van de CJP-redactie, waardoor het soms stevig aanpoten is, maar je dus ook veel leert.
 • De tone of voice van CJP, zoals te lezen op CJP.nl, is er eentje die dicht bij jouw schrijfstijl ligt (of is er eentje die je graag wilt leren). Hoe dan ook: je kunt goed schrijven.
 • Je hebt een brede interesse: natuurlijk kun je niet overal specialist in zijn, maar je moet wel enige kennis hebben van muziek, film, theater en/of kunst.
 • Redactionele ervaring is een pré, maar het zijn van een leuk persoon die in ons team past is belangrijker.
 • Bonuspunten voor stagiairs met skills op video- en fotografiegebied. 

Wie zijn wij?

CJP brengt jongeren in contact met cultuur in de breedste zin van het woord en geeft daarbij voordeel en voorrang. Met je CJP-pas krijg je tot je 30e korting op theater, bioscoop, musea, festivals, concerten en nog veel meer. Met 850.000 pashouders is CJP een sterke marketingorganisatie met een culturele focus en deze positie willen we graag verder uitbreiden.

Solliciteren bij

Zoë Heijke. Lijkt dit je wat? Stuur dan je motivatie, cv, en voorbeelden van stukken die je eerder geschreven hebt (en waar je trots op bent).

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271