Redactie stagiair bij 'Bureau Buitenland Radio 1'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Bureau Buitenland is het dagelijkse programma op Radio 1 met: Internationaal nieuws, reportages, geopolitiek, achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Maandag t/m vrijdag van 1900 tot 19.30 uur op NPO Radio 1. Zeker ook actief op social media!

Wat ga je doen?

  • Bureauredactie
  • Voorgesprekken voeren met gasten
  • Productie-taken
  • Actief meewerken aan totstandkoming van het programma
  • Assisteren bij live-uitzending
  • Werkzaamheden voor de website en social media

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wij zoeken een gemotiveerde, nieuwsgierige en leergierige student met een brede maatschappelijke ontwikkeling, specifieke kennis van en belangstelling voor buitenland politiek/cultuur. Journalistieke (radio en online) interesse/ervaring is een pré. De stageperiode is van januari t/m maart.

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Astrid Nauta. Producer Bureau Buitenland. Voor meer informatie bel 0882058351


Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241