Redactie stagiair bij 'Brandpunt+'

Solliciteer direct
Bij: KRO-NCRV Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij een enthousiaste en leergierige student en wil je graag ervaren hoe het is om op een grote redactie met journalisten te werken aan 'constructive journalism', dan is deze stageplek misschien voor jou?!

Bij Brandpunt+ maken we zowel voor online als voor televisie menselijke verhalen die perspectief bieden binnen de grote thema's van deze tijd. 

Wat ga je doen?

Je gaat als stagiair intensief meewerken binnen het team van redacteuren en verslaggevers. Daarbij oriënteer je je ten aanzien van actuele en maatschappelijke ontwikkelingen, voer je voorgesprekken met ervaringsdeskundigen en informanten en bereid je organisatorisch en inhoudelijk de reportages voor. Tijdens de productie blijf je het steunpunt voor de verslaggever die het verhaal maakt. 

Wat bieden wij?

Wij bieden een stageplek van 3 tot 5 maanden waar je veel gaat leren over het redactieproces binnen een journalistieke redactie, zowel voor televisie als online, waar je zelf gaat meewerken aan constructieve verhalen en je de kans krijgt om je eigen idee tot een volledige tv-reportage uit te werken. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wij zoeken stagiairs met oog voor persoonlijke verhalen achter het nieuws en met kennis van maatschappelijke ontwikkelingen die het leuk vinden om binnen een groot redactieteam met veel energie en enthousiasme te kunnen werken. 

Wie zijn wij?

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Solliciteren bij

Jelle Broekroelofs

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271