Redactie stagiair bij '3voor12'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: november 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Er komt een bureaustoel vrij op het 3voor12-kantoor voor een aspirant muziekjournalist! Dat betekent meteen met je neus in de boter vallen op de Song van het Jaar en Eurosonic, en vanaf daar onder begeleiding werken aan artikelen, interviews met artiesten, nieuwsberichten, album-aanbevelingen en natuurlijk werk je mee aan het programma 3voor12 Radio op 3FM. Welke opleiding je doet maakt niets uit. Alfa/bèta/gamma, het kan allemaal. Als je maar nieuwsgierig bent naar nieuwe muziek en de wereld erom heen.

TIP: zet bij je sollicitatie vooral ook een playlist met tien van je favoriete tracks van het moment, noem de laatste festivals/concerten die je hebt bezocht en vertel over de artiesten en muzikale trends waar jij over zou willen schrijven!

--

3voor12 is het multimediale platform voor popmuziek van de VPRO en het belangrijkste alternatieve popplatform van Nederland. 3voor12 maakt radio en tv, is een online muziekmagazine, neemt sessies op en doet verslag van alle belangrijke muziekfestivals: van Pinkpop tot Lowlands, van Woo-hah tot Le Guess Who en van Dekmantel tot Best Kept Secret. Jaarlijks reiken we de 3voor12 Award uit aan het beste Nederlandse album en tellen in december af naar 3voor12’s Song van het Jaar in TivoliVredenburg.

Op 3FM maakt 3voor12 wekelijks vier uitzendingen: elke maandag-, dinsdag-, woensdag- donderdagavond hoor je de beste nieuwe muziek bij Eva Koreman in 3voor12 Radio. Daarnaast vormen podcasts een steeds belangrijker onderdeel van ons platform.

Ook maken we wekelijks uitzendingen op digitale themakanaal NPO 2 Extra. 3voor12 wordt verder gevoed door een community van zo’n 500 actieve vrijwilligers die onmisbare bijdrages leveren aan de 17 lokale 3voor12-sites. Alles bij elkaar zorgt dat 3voor12 in de Top 10 van meestbezochte websites van de publieke omroep staat.

Wat ga je doen?

3voor12 is op zoek naar een fulltime redactie stagiair. De stagiair ondersteunt en werkt vanuit de 3voor12-redactie in Hilversum en op de festivals die we door het jaar met de gehele redactie bezoeken en verslaan. Deze stage heeft een duur van 6 maanden (in overleg kan de periode korter of langer zijn). Belangrijkste taken:

 • Onder begeleiding schrijven van nieuws, interviews en artikelen voor de nieuwe site 
 • Vormgeven en versturen 3voor12 nieuwsbrief
 • Evt. 1 avond per week redactie voor 3voor12 Radio 
 • Inzet bij festivalverslaggeving
 • Bedenken en vormgeven van aankondigingen en uitingen op 3voor12’s sociale media (Twitter, Instagram, Facebook, YouTube)
 • Overige journalistieke werkzaamheden

Wat bieden wij?

Een stage vol kansen op een plek die altijd in beweging is, begeleiding van een team met spraakmakende muziekjournalisten die breed en multimediaal denken. En natuurlijk ga je een hoop festivals meepakken.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je bent iemand die elke dag opstaat en naar bed gaat met muziek en die zich niet in een hokje laat stoppen. Je hoeft niet per se alles te weten, maar je moet wel alles WILLEN weten. Het is absoluut een pre als je vaak naar concerten of festivals gaat, en als je naast je studie stiekem al bezig bent jezelf te ontwikkelen in de muziekwereld, of dat nou als schrijver is of als programmeur of wat dan ook. Natuurlijk gelden ook al die andere dingen:

 • Je bent een harde werker
 • Je bent ambitieus, communicatief en sociaal vaardig
 • Je kunt informatie helder en compact overbrengen (zowel schriftelijk als mondeling)
 • Affiniteit met radio en/of fotografie en/of het maken van video is een pre
 • We zoeken iemand met HBO/WO werk- en denkniveau

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Timo Pisart

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271