Redactie stagiair bij online platform 'Brandpunt+'

Solliciteer direct
Bij: KRO-NCRV Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Aha, jij wil journalist worden? Welnu, dat komt goed uit. Ambieer jij een toekomst in de journalistiek? Wil jij elke dag zoeken naar onderwerpen die jou boeiend lijken, en interviews afnemen met sprekers waar je ouders nog nooit van hebben gehoord maar die vre-se-lijk belangrijk zijn? En heb je naast je voorliefde voor video’s maken en vooronderzoek doen. En stiekem ook zin om mee te denken over onze Instagram en andere vertelvormen?Dan hebben we goed nieuws voor je. We zoeken een stagiair redacteur voor journalistieke YouTube formats.

Wat is Brandpunt+?

De wereld is gezegend met mensen die hard werken aan oplossingen. Mensen die laten zien hoe het ook kan om daarmee andere te inspireren. Voor hen wil Brandpunt+ als journalistiek platform onze ogen niet sluiten. Maar juist laten zien: zo kan het ook. Ons doel is daarbij: stevig inhoudelijke journalistiek, zo steengoed en toegankelijk gemaakt dat wij, millennials, het zelf ook zouden willen delen. Aan ambitie kortom geen gebrek.

Wat ga je doen?

Dit ga je bij ons doen:

 • Het nieuws scannen op (voor Brandpunt+) interessante onderwerpen
 • In samenspraak met je collega’s invalshoeken bedenken bij deze onderwerpen
 • Onderwerpen zoeken voor onze vast YouTube formats: De Meet-up en Marts vlammende vraag
 • Meedenken over nieuwe journalistieke YouTube formats/specials
 • Samen met je collega’s researchen tot een onderwerp geen geheim meer voor je kent
 • Samen met onze designer nadenken over nieuwe visuele vertelvormen bij je research
 • Leren hoe je sociale media inzet om het bereik van je verhalen te vergroten
 • Samen met het team onze Instagram uitbouwen tot een imperium

Wat bieden wij?

De redactie van Brandpunt+ is een klein, jong team waarin samenwerking en gezelligheid heilige begrippen zijn. Je input wordt serieus genomen en je zult in korte tijd leren als volwaardig redactielid mee te draaien. Dit betekent dat je veel vrijheid krijgt, maar ook dat we veel van je verwachten. Bij ons hoef je geen koffie te halen, maar ga je tikken tot je kramp in je vingers krijgt en onderwerpen zoeken tot dat je een ons weegt. En daarna misschien ook nog wel even koffie halen.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Dit heb je daarvoor nodig:

 • Je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding (en hebt een studenten-OV)
 • Je bent zo nieuwsgierig als de pest
 • Je bent sociaal en staat ervoor open om nieuwe dingen te leren
 • Je bent niet verlegen of bang om de telefoon op te pakken
 • Je hebt eerder stage gelopen op een journalistieke redactie
 • Je hebt ervaring met editten, dit is een pré.
 • Je bent volgend jaar van 6 januari t/m 29 mei vier dagen per week beschikbaar.

De stage kan bij wederzijds enthousiasme van het bovenmenselijke soort worden verlengd met een maand. Ook is de start- en einddatum bespreekbaar, wel zoeken we iemand die 5 á 6 maanden paraat staat. De standplaats is Hilversum, we hebben een stagevergoeding ter beschikking.

Wie zijn wij?

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Solliciteren bij

Anouk Burgman. Interesse? Reageer dan en stuur een korte motivatie (max 250 woorden) en twee producties van je eigen hand waar je trots op bent mee door deze in het laatste veld van de vragen te plakken.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280