Redactie RTL Nieuws

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: december 2018 Duur: In overleg Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Zelf produceren, zelf onderzoeken, zelf schrijven, zelf monteren – dat is een stage bij RTL Nieuws. Voor onze nieuwsredactie zijn we op zoek naar twee stagiairs die de top willen bereiken in de journalistiek. Drie maanden lang draai je op volle kracht mee op verschillende deelredacties. We rekenen op jouw inzet en jouw eigen ideeën.

Wat ga je doen?

Zes weken lang ga je verhalen produceren op de Binnenlandredactie, zes weken lang ga je ook zelf verhalen maken op de Buitenlandredactie. Je zult veel bellen, brainstormen, overleggen, schrijven en monteren. Zo leer je onder goede begeleiding de meest dynamische nieuwsorganisatie van Nederland van binnenuit kennen.

Wat bieden wij?

Het RTL Nieuws is een open en prettige werkplek waar de lijntjes kort zijn en we veel aandacht voor de studenten hebben. Wij denken dat je met deze stage de belangrijkste onderdelen van het maken van een nieuwsprogramma zal leren. Door vooral veel toe te passen en mee te werken leer je zelfstandig nieuws herkennen, uitwerken, checken, en verwerken tot een item voor onze uitzendingen.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je volgt het nieuws op de voet. Je stelt vragen. Je wilt weten hoe het zit. Kortom, je wilt journalist worden en studeert daarom journalistiek of volgt een andere relevante studie aan een universiteit of hogeschool.Je hebt eerder stage gelopen bij een nieuwsorganisatie of je hebt bij lokale of regionale nieuwsorganisaties al werkervaring opgedaan. Daarom heb je ervaring met videomontage en het maken van nieuwsverhalen. Misschien heb je wel een eigen blog of YouTube-kanaal.Je begrijpt wanneer een gebeurtenis nieuws is en denkt na over hoe je zo’n gebeurtenis kunt presenteren aan het grote publiek.Je ziet dat online steeds belangrijker wordt voor zowel journalisten als onze doelgroep en probeert daar op een creatieve manier op in te spelen.Je bent initiatiefrijk, je beschikt over een groot kritisch vermogen, je bent creatief, stressbestendig en communicatief sterk.Denk eraan dat stages bij RTL Nieuws altijd drie maanden duren, en dat je gedurende je volledige stageperiode ingeschreven moet zijn bij je HBO/WO-opleiding.

Wie zijn wij?

RTL Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL in Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Solliciteren bij

Eva Kropman. Stuur je motivatiebrief naar eva.kropman@rtl.nl 

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241