Redactie stage per 1 juni bij NOS Nieuws

Solliciteer direct
Bij: NOS Vanaf: mei 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Bij NOS Nieuws kun je het maken. Als nieuwsjager. Als onderzoeksjournalist. Als snelle duizendpoot. Als creatieve editor. Als vertaler van moeilijk nieuws naar een specifieke doelgroep. We zijn op zoek naar het nieuwe journalistieke talent van Nederland en bieden daarom stageplaatsen aan op onze deelredacties: Economie, NOS Jeugdjournaal, NOS op 3, Binnenland, Buitenland, het NOS Radio 1 Journaal, het NOS/NTR-radioprogramma Nieuws en Co, de nieuwsbulletins op NPO Radio 2, 3FM en 5, NOS Met het Oog op Morgen en NOS.nl. We hebben per 1 mei 2019 /1 juni 2019 plek voor ongeveer 15 stagiairs. 

Wat ga je doen?

Als stagiair bij NOS Nieuws werk je (onder begeleiding) mee op de redactie: je neemt deel aan redactievergaderingen, brengt daar ideeën in voor onderwerpen en je gaat aan de slag met het uitzoeken en voorbereiden van nieuwsonderwerpen. Afhankelijk van de deelredactie waar je stage loopt, schrijf je bijvoorbeeld stukken voor online, bereid je een televisiereportage voor of zet je een gesprek op voor de radio. Sommige deelredacties werken multimediaal. Dat betekent dat je daar zowel met radio, televisie als met online bezig bent. Andere redacties werken voor een specifiek medium, zoals het NOS Radio 1 Journaal. Alle stagiairs bij NOS Nieuws krijgen tijdens hun stage een aantal trainingen en workshops van ervaren journalisten.

  • Het NOS Radio 1 journaal en het NOS/NTR-radioprogramma Nieuws en Co hebben plek voor een echte radioliefhebber. Iemand die het leuk vindt om snel in te spelen op actuele gebeurtenissen. Die radioliefhebber kan ook terecht bij onze nieuwsbulletins op NPO Radio 2, 3FM of 5.
  • Bij de Binnenland- en Buitenlandredactie werken stagiairs die op een grote dynamische redactie uit de voeten kunnen, nieuws snel verwerken en verhalen grondig willen uitzoeken.
  • NOS op 3 (Online, NOS Stories en 3FM) zoekt creativiteit en brede inzetbaarheid. Hier breng je een nieuwsverhaal op traditionele en nieuwe platformen, op een verrassende manier en voor een jonge doelgroep.
  • Bij NOS Met het Oog op Morgen stel je de tweede en derde vraag bij het nieuws, herken je verbanden en achtergronden en ben je niet bang om kritisch te reflecteren.
  • De televisiemakers voelen zich thuis bij het NOS Jeugdjournaal, waar je nieuws gaart, verwerkt én monteert. Het kunnen schrijven van heldere teksten voor een jonge doelgroep is cruciaal.
  • Bij NOS.nl ben je in staat nieuws snel te verwerken en vind je online blindelings de weg.
  • Bij de Economieredactie is het belangrijk dat je economische ontwikkelingen doorziet en kunt vertalen naar wat die betekenen voor het dagelijks leven.
  • Op onze Haagse redactie staat de politiek centraal en is het jouw werk om van politieke gebeurtenissen en besluiten verhalen te maken voor radio, televisie en internet. De redacties van NOS Nieuws werken op rooster; dat betekent dat je te maken kunt krijgen met onregelmatige werktijden ('s ochtends vroeg, 's avonds laat en/of in de weekenden).

Wat bieden wij?

Hoe kom je bij ons terecht? Schrijf ons waarom je graag stage bij NOS Nieuws wilt lopen en maak kans op een uitnodiging voor de NOS Stagepitchdag op vrijdag 1 maart 2019. Samen met andere kandidaten kun je dan met een nieuwspitch, een kennistest en in een interview laten zien wie je bent en wat je in je hebt. Op onze beurt geven wij je op die dag een voorproefje van een stage bij de NOS: je krijgt een workshop, een rondleiding over de nieuwsvloer en er is gelegenheid om te praten met NOS-collega’s. Je solliciteert voor een stageplek bij NOS Nieuws. En als je een stageplek krijgt, ga je aan het werk op een van de deelredacties. Meer informatie over de NOS Stagepitchdag is te vinden op www.werkenbijdenos.nl/stages.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je volgt een hbo-opleiding of je studeert aan de universiteit. Je bent enthousiast, nieuwsgierig, creatief en een doorzetter. Je hoeft niet per se iemand te zijn die altijd op de voorgrond treedt. Maar wel iemand die vragen durft te stellen en kritisch is. Je hoeft niet alles al te kunnen op de dag dat je begint, maar je moet het wel willen leren.

Wie zijn wij?

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. Dat gebeurt realtime en multimediaal via www.nos.nl, radio, (internet connected) televisie, mobiele applicaties, sociale netwerken, narrowcasting, spelcomputers en andere apparaten met een internetverbinding.

Solliciteren bij

Sandy Abrahams. Reageer vóór 13 februari 2019 (via de knop ‘Solliciteren’) met je CV, een foto en een bondige motivatie. Op basis van de inzendingen selecteren wij een aantal kandidaten die worden uitgenodigd voor de NOS Stagepitchdag op vrijdag 1 maart 2019.Voor de duidelijkheid: het gaat op de Stagepitchdag van 1 maart om stages die op 1 mei of 1 juni 2019 beginnen.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241