Redactie en videoproductie

Solliciteer direct
Bij: Reshift Digital BV Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: +/- € 300,- bruto op basis van fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Ben jij een online duizendpoot met een journalistiek hart? Weet je wat er leeft in de wereld van gadgets, games, entertainment en social media? En lijkt het je leuk bij Neerlands grootste tech-/gamesuitgever mee te draaien in een bruisend mediaproductieteam? Dan zijn we bij Reshift op zoek naar jou!Als uitgever van merken als Kieskeurig, Computer!Totaal, Power Unlimited, Zoom en Computer Idee, zijn we bij Reshift altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze lezers en bezoekers mooie producties voor te schotelen rond de thema’s tech, games, entertainment en fotografie. Binnen de Content Studio (een team dat zich volledig richt op mediaproducties voor digitale en sociale media) ligt voor jou een creatieve stageperiode in het vooruitzicht. Hier krijg je de ruimte om mee te bouwen aan frisse manieren om onze merken van mooie video's, live streams en een sterke social aanwezigheid te voorzien. Dit alles met een sterk journalistiek fundament in het achterhoofd.Ben jij 3e of 4e jaars student aan een media- of journalistiekgerichte opleiding (MBO of HBO) en ben je op zoek naar een meewerkstage van minimaal drie maanden? Reageer dan snel op deze nieuwe stageplaats bij Reshift in Haarlem.

Wat ga je doen?

 • Het assisteren bij het opzetten, (door-)ontwikkelen en uitvoeren van de redactionele strategie
 • Het bedenken van creatieve manieren om platformen als Instagram, YouTube, Snapchat, Facebook, en WhatsApp in te zetten
 • Het meedraaien als volwaardig redacteur en assistent videoproductie
 • Het bedenken van creatieve manieren om een community op te bouwen en te engagen 
 • Het analyseren van de bezoekers/volgers en de doorvertaling hiervan naar concrete acties

Wat bieden wij?

Bij de Content Studio word je onderdeel van een creatieve redactie. Hier leer je om journalistieke video-items te maken voor merken als Kieskeurig.nl, Computer! Totaal en Computer Idee. Dit alles met het doel de bezoeker via onze websites, social media-kanalen en digitale magazines interessante en prikkelende content aan te bieden. Omdat je deel uitmaakt van de grootste tech- en gameuitgever van Nederland, zal je naast videoproductie ook de kans krijgen jezelf te ontwikkelen op het gebied van vormgeving, marketing en eindredactie.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een journalistieke of media(productie) gerichte opleiding (MBO/HBO)
 • Je hebt een bovengemiddelde interesse in digitale en social media
 • Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je bent proactief, nieuwsgierig en communicatief vaardig
 • Je bent handig met foto- en videobewerking
 • Je bent zeer creatief ingesteld en kan buiten de gebaande paden denken

Wie zijn wij?

Reshift is het grootste tech-gespecialiseerde mediahuis van Nederland. Onze merken – zoals Computer Idee,  Kieskeurig, Computer!Totaal, Tips & Trucs, Zoom, MacWorld, PCM, Power Unlimited en Media Totaal – zijn toonaangevend en bieden unieke mogelijkheden. Daarnaast organiseren we boeiende seminars en evenementen zoals de IPON, hét innovatie-event voor het onderwijs, de Jfall en Jspring, Devnation en FutureTech. Voor onze relaties ontwikkelen we uitdagende campagnes en authentieke content die geoptimaliseerd is voor o.a. mobiel, online, video, print en events. Zo dragen we direct bij aan het vergroten van de merkbekendheid, beleving en het rendement.

Solliciteren bij

Elmar Rekers

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241