Redactie radio & online dr Kelder en Co (per direct)

Solliciteer direct
Bij: AVROTROS Vanaf: april 2019 Duur: In overleg Voor: 32 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

In dr Kelder en Co bestrijdt Jort Kelder elke week hypes en hysterie op met behulp van de wetenschap. Houd je van goede inhoudelijke gesprekken en van humor? Ben je op zoek naar een veelzijdige stage waar je veel kansen krijgt voor persoonlijke ontwikkeling? Kom dan de redactie van dr Kelder en Co versterken. Radio is de basis, maar voor je het weet monteer je zelf podcasts en maak je videocontent voor de site en de socials. En dat allemaal vanuit het mooie Vondelpark in Amsterdam.

Wat ga je doen?

De stagiair van dr Kelder en Co werkt mee aan de wekelijkse radio-uitzending op Radio 1. We zijn een kleine redactie en zoeken dus iemand die zelfstandig kan werken en van veel verantwoordelijkheid houdt. Je doet actief mee met de redactievergadering, komt met ideeën en zoekt de juiste gasten voor het programma, bij voorkeur tegendraadse wetenschappers met een goede dosis humor. Naast het klassieke redactiewerk voor de wetenschappelijke talkshow lever je een bijdrage aan de online content. Een podcast monteren; een video maken voor Twitter; een artikel schrijven op de site van Radio 1, het behoort allemaal tot de mogelijkheden op de redactie. Ook zijn er rondom de uitzending heel wat technische en inhoudelijke taken. Een stage waar je je zeker niet hoeft te vervelen en waar je zelf veel invloed hebt op de inhoud van je werkzaamheden.

Wat bieden wij?

Een stageplek waar je heel veel zelf kan doen en waar veel ruimte is voor initiatieven. Alle aspecten van de journalistiek kunnen aan bod komen, maar de focus ligt vanzelfsprekend bij radio. Je kunt fulltime bij ons aan de slag, maar onze werkweek telt vier redactiedagen (waarvan de zaterdag een vereiste is). Een stage met 32 contacturen dus. De redactie werkt meestal vanuit VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam maar is ook een dag in de week in Hilversum te vinden. De geestelijk vader van het programma is Jort Kelder, een inspirerende en ervaren journalist van wie je veel kunt leren.

Eerder starten is mogelijk!

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je doet een journalistieke of economische opleiding en hebt enige ervaring met de journalistieke praktijk. Omdat wij in een klein team werken is zelfstandig kunnen werken een vereiste. We zijn een programma dat beoogt tegendraads te zijn en een tikkeltje rebels. Geen slaafse journalisten, wél vrije denkers. Je bent bereid om ook op zaterdag stage te lopen. Het volgende rijtje past goed bij je:

  • Hart voor radio
  • Interesse in podcasts
  • Belangstelling voor wetenschapsjournalistiek
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
  • Kennis van economische en financiële journalistiek
  • Creatief met beeld en montage
  • Thuis op sociale media
  • Duizendpoot met organisatietalent
  • Zelfstandigheid

Wie zijn wij?

AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 9000 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving. In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen.

• Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
• Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
• Samenbrengen van mensen
• Helpen met het duiden van nieuws
• Thuishaven voor de jeugd

Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek. Wij streven dan ook naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve media-professionals te solliciteren op onze vacatures.

Solliciteren bij

Ellen Hollemans. Voor vragen bel: 035-6715405.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241