Online stagiair Spraakmakers (per direct)

Solliciteer direct
Bij: KRO-NCRV Vanaf: juli 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Heb je zin in een stage waarin je binnen vijf maanden tijd een bedreven online redacteur en social media expert wordt? KRO-NCRV biedt een leerzame, creatieve en journalistieke stage op een afdeling met een informele werksfeer.

Tijdens je stage draai je volwaardig mee op de redactie van Spraakmakers. Ook zal je zo nu en dan wat projecten doen voor andere titels van KRO-NCRV/NPO radio 1-programma’s waaronder: Reporter Radio en De Taalstaat.

In een mediawereld waar online steeds belangrijker wordt staan journalistieke werkgevers te springen om goede, gedegen online redacteuren. Bij ons leer je de kneepjes van het vak en krijg je de vrijheid om je eigen ideeën in te brengen en eventueel uit te voeren.

Wat ga je doen?

In de loop van deze stage kan je als volwaardig online redacteur aan de slag bij de NPO Radio 1 programma’s van KRO-NCRV. Het is geen typische webredactiestage, waarbij je enkel stukjes tikt. Je draait mee in het online proces waarbij je een concrete bijdrage levert aan het maken en uitvoeren van een online- en social strategie voor de programma’s.

Het overgrote deel van de uren worden op de redacties besteed, maar bij wederzijdse tevredenheid is het ook mogelijk om in de studio te werken of eens met een verslaggever op pad te gaan. Verder maak je content voor de website van NPO Radio 1, artikelen gerelateerd aan de uitzending, maar ook verrijkende online content met audiovisuele toevoegingen. Hierin word je begeleid door een team van online- en radio experts. Het inzetten van social media rondom de uitzending behoort ook tot de werkzaamheden.

Ook hebben wij een Spraakmakers community. In 2019 willen we onze communityleden beter te leren kennen, meer te activeren en te enthousiasmeren met content op maat.

Daarnaast ben je redactioneel betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de website en social media kanalen en is er veel ruimte voor eigen initiatief. Na een korte inwerkperiode draai je volwaardig mee op de redactie en is het belangrijk dat je je verantwoordelijk voelt voor het eindproduct.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Een geschikte stagiair:

• Is enthousiast, creatief en werkt goed in een team. Volgt een HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur een studie op het gebied van journalistiek of media

• Beschikt over goede communicatieve eigenschappen, zowel in woord als schrift

• Beschikt over een vlotte, foutloze pen en weet snel een bepaalde schrijfstijl neer te zetten

• Ervaring met foto- en videobewerking is een pré • Houdt van aanpakken, is leergierig en precies

• Kan met deadlines én kritiek omgaan

Wie zijn wij?

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen.

Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Solliciteren bij

Teunie Stoffele

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280