Online stagiair bij 'NPO Radio 2'

Solliciteer direct
Bij: NPO (Nederlandse Publieke Omroep) Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

NPO Radio 2 is op zoek naar een online stagiair! Ben je gek op radio, muziek en online? Kun jij niet wachten tot je al jouw ideeën over social media in de praktijk mag brengen? Denk je bij het lezen van deze tekst: “Dat ben ik!”? Dan zoeken we jou. 

Wij bieden een stageplek voor een aanpakker die niet bang is voor een flinke dosis verantwoordelijkheid. Je krijgt te maken met alle facetten van het produceren van online content binnen één van de grootste radiostations van Nederland, en daardoor zal geen stagedag hetzelfde zijn! Ben jíj de online held die we zoeken? Dan ben je meer dan welkom om ons team vanaf februari te komen versterken.

NPO Radio 2 is de radiozender van de Nederlandse Publieke Omroep die staat voor een brede liefde voor muziek. Met DJ’s als Rob Stenders, Annemieke Schollaardt, Gijs Staverman en Ruud de Wild houden wij elke week miljoenen luisteraars aangesloten op wat er speelt. 

Door het hele jaar heen organiseert NPO Radio 2 verschillende grote evenementen. Hierbij staan verschillende thema’s centraal. Zo benadrukken we de liefde voor muziek door het uitzenden van onder andere de Top 2000: het grootste radio- en muziekevenement van Nederland, waar jaarlijks ruim 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren! Daarnaast zijn we aanwezig op verschillende festivals, zoals Concert at Sea, Tuckerville en North Sea Jazz, om zo de beste live-acts en de Nederlandse popmuziek te steunen. En als laatste staat ook maatschappelijke betrokkenheid hoog op onze agenda, wat zich uit in landelijke acties voor onder andere KWF Kankerbestrijding.

Wat ga je doen?

  • Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse online werkzaamheden binnen NPO Radio 2. Hierbij leer je alle ins en outs van het werken bij een groot landelijk radiostation. Je leert relevant nieuws te spotten en in te haken op dit nieuws waar mogelijk. Ook leer je om radiofragmenten om te zetten naar online content, voor zowel de site als social media. 
  • Je bedenkt originele ideeën voor online content tijdens evenementen en helpt uiteraard bij de uitvoering ervan. Niks is onmogelijk! We zijn benieuwd naar jouw creatieve input. Met een beetje geluk mag je die nog in de praktijk brengen ook ;-). 
  • Je gaat het gesprek aan met onze luisteraars op social media. Naast het actief beantwoorden van hun vragen, reageer je op hun opmerkingen en creëert hiermee een positieve sfeer rondom onze online content. 
  • Je houdt statistieken bij van de volgers op onze social kanalen en analyseert content na evenementen. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

Als stagiair Online bij NPO Radio 2 houd je van schrijven, heb je een hekel aan spelfouten en breng je heel wat uren op social media door. Niks is jou te gek, jij maakt alles! Je volgt een hbo-opleiding die gericht is op media, evenementen en/of communicatie en je hebt een voorliefde voor de combinatie radio en online. Je bent creatief, werkt oplossingsgericht en je durft initiatief te nemen. Verder ben je enthousiast, krijgt niemand jou gestresst en vind je het niet erg om af en toe een avond of weekend te werken. En niet geheel onbelangrijk: je luistert graag naar NPO Radio 2 en sluit je jaar graag af met de Top 2000.

Let op: deze stage is niet bedoeld voor mensen die graag radio willen maken. Je werkplek bevindt zich op de redactie van NPO Radio 2 en niet in de radiostudio.

Wie zijn wij?

NPO is open voor iedereen. Open, omdat wij geloven dat dit de basis is voor meer begrip. Begrip van zaken en begrip voor elkaar. Daar zet NPO zich voor in. Met content die nieuwsgierig maakt en prikkelt. Onafhankelijk van politiek en commercie. Omroepen en programmamakers zijn daarvan de bron, NPO verzorgt de programmering en distributie. Samen werken we continu aan vernieuwing en zoeken we de interactie met ons publiek. Op tv, radio, online en met events. Open, om 17 miljoen Nederlanders dichter tot elkaar te brengen.

Solliciteren bij

Saskia Ligthart. Kan je niet wachten om bij NPO Radio 2 te beginnen? Stuur dan je motivatie en cv.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241