Online stagiair bij 'Het Klokhuis' (zomer)

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: juli 2018 Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 275,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onlinemedia en sociale media? Heb je daar verfrissende ideeën over en wil je er meer over leren? Dan zoekt de webredactie van Het Klokhuis jou!

Voor de nieuwemedia-redactie van Het Klokhuis zijn we op zoek naar een gemotiveerde stagiair. Onze online kanalen bieden meer verdieping bij de programma’s. Daarnaast onderzoeken we altijd nieuwe, innovatieve mogelijkheden om ons publiek te kunnen bereiken. Met deze crossmedialiteit willen we kinderen stimuleren om meer te ontdekken en zelf thuis aan de slag te gaan.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage maak je onderdeel uit van de nieuwemedia-redactie van alle NTR jeugdprogramma’s in de doelgroep 8 tot 12 jaar. We bieden je een stage waarin je veel kunt leren en jezelf op veel fronten kunt ontwikkelen. Eigen creatieve inbreng en zelfstandigheid zijn zeer belangrijk. Samen bedenken en maken we content voor de websites, socialmedia-kanalen en YouTube.

Als nieuwemedia-stagiair:

 • Neem je binnen het redactieteam deel aan redactievergaderingen;
 • Geef je antwoord op vragen van kijkers;
 • Geef je samen met de redacteuren invulling aan de websites, social- en YouTubekanalen en maak/bewerk je hier content voor;
 • Ga je hiervoor vaak aan de slag met Photoshop en Premiere;
 • Werk je eventueel mee aan andere (crossmediale) projecten.

Wat bieden wij?

Een korte, leuke, gezellige en leerzame stage van twee maanden waarin je echt meedraait op een redactie. Met de mogelijkheid om in juni eerder te beginnen. De Klokhuis-redactie is een fijne informele werkplek. Je werkt nauw samen met onze redactie, maar ook met de andere (bekende) jeugdprogramma's van de NTR. 

Je werkplek ligt op loopafstand op het Mediapark te Hilversum. En uiteraard helpen wij jou tijdens je stage met goede begeleiding bij het behalen van je stage doelen.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Gevoel voor stijl en weet met beeld een boodschap over te brengen;
 • Kan zelfstandig werken en een heeft flexibele en positieve instelling;
 • Is creatief en enthousiast maar ook secuur en zelfkritisch;
 • Heeft hands-on-mentaliteit;
 • Wil graag mee denken met nieuwe projecten;
 • Kan overweg met Photoshop en Premiere (als je hier al ervaring in hebt is dat een pré);
 • Is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online media, in de breedste zin van het woord;
 • Heeft affiniteit met programma’s voor deze doelgroep.

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Jacco de Wit. Hij is jouw toekomstige stagebegeleider. Is dit wat voor jou? Stuur dan nu jouw CV & motivatiebrief!

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271