Online redactie stagiair bij VPRO cultuurprogramma 'Mondo'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij een groot liefhebber van cultuur en op zoek naar een stage?

Mondo is het nieuwe wekelijkse cultuurprogramma van de VPRO met Nadia Moussaid. In het programma - waarin de nadruk ligt op verdiepende gesprekken naar aanleiding van boeken, films en muziek - staat de blik van de schrijver, filmmaker, muzikant etc op de wereld om ons heen, en op onszelf centraal. In gesprekken aan tafel en in kleine gefilmde items worden de raakvlakken tussen kunst, cultuur en samenleving onderzocht Maar Mondo gaat verder dan een televisieprogramma,

Mondo online (website en diverse social mediakanalen) biedt context, verdieping en relevantie voor de kunst en cultuurliefhebber. Er is een nauwe samenwerking met het cultuurprogramma Nooit Meer Slapen op NPO Radio1. Daarnaast zal Mondo online zelfstandig berichten over cultuur en inspireren door de ogen van makers. Dit doen we door middel van online video’s, podcasts, longreads, bewerkt archiefmateriaal en enkele vaste rubrieken. Voor de online redactie van dit crossmediale programma zoeken we een proactieve stagiair die creatief kan schrijven, de geschreven en ongeschreven social mediawetten kent, en het liefst ook over fotobewerking en of montage ervaring beschikt.

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden zijn gevarieerd en bestaan uit verschillende redactionele en ondersteunende werkzaamheden. Je draagt bij aan het creëren en uitserveren van Mondo content op de website en social kanalen.Je wordt daarin begeleid door een team van specialisten. Onder begeleiding van en in samenwerking met de rest van de redactie houd je je bezig met ondersteunende en uitvoerende taken zoals: 

 • Schrijven van webteksten en socialteksten 
 • Het (mede)maken van de wekelijkse nieuwsbrief
 • Assisteren met opbouwen van online netwerk met gelijkgestemde cultuurminners
 • Het up-to-date houden van de social media content kalender 
 • Webcare op social media kanalen
 • Korte video interviews monteren
 • Beeld bewerken voor online gebruik

Wat bieden wij?

Een gevarieerde en vooral leerzame stage met veel ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding! We zoeken een online talent met veel creativiteit, beeldskills (photoshop, montage), taalgevoel en enthousiasme voor de rol van online redactiestagiair. We zoeken iemand die de kunst en cultuur een warm hart toedraagt, zich thuis voelt bij de VPRO en goed aanvoelt wat de VPRO-achterban zoekt. De ideale stagiair die wij zoeken:

 • Studeert aan een opleiding op het gebied van communicatie, journalistiek, nieuwe media, design of marketing
 • Weet feilloos de weg op social media en is op de hoogte van de nieuwste trends 
 • Heeft bij voorkeur ervaring met programma’s als Photoshop en Premiere 
 • Als je kan fotograferen en of filmen is dat een pre
 • Heeft taalgevoel en is creatief • Kan zelfstandig goede teksten voor Instagram, Facebook en Twitter schrijven
 • Denkt na over doelgroepen en hoe ze te bereiken
 • Heeft een liefde voor cultuur, en dan met name voor boeken/film/muziek

We zoeken iemand die liefst 1 december kan beginnen (vrij tussen kerst en oud en nieuw), maar starten in januari is ook een mogelijkheid. We zoeken iemand die tot en met half mei kan blijven. Beschikbaarheid in het weekend is een pre aangezien de opnames en uitzending van het TV-programma op zaterdag zijn.

De redactie zit in Hilversum bij de VPRO, de opnames zijn in Amsterdam.

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Bella Boender

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280