Online redactie stagiair bij 'Radio 1'

Solliciteer direct
Bij: KRO-NCRV Vanaf: augustus 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Zin in een stage waarin je binnen vijf maanden tijd een bedreven online redacteur en social media expert bent? KRO-NCRV biedt een leerzame, creatieve en afwisselende stage op een afdeling met een informele werksfeer.

Tijdens je stage draai je volwaardig mee op de redactie van de Radio 1-programma’s van KRO-NCRV; De Ochtend, Reporter Radio, De Taalstaat en Nachtkijkers. In een mediawereld waar online steeds belangrijker wordt staan journalistieke werkgevers te springen om goede, gedegen online redacteuren. Bij ons leer je de kneepjes van het vak/krijg jij de skills voor die veel gevraagde redacteur.

Wat ga je doen?

In de loop van deze stage kan je als volwaardig online redacteur aan de slag bij de radio 1 programma’s van KRO-NCRV. Het is geen typische webredactiestage, waarbij je enkel stukjes tikt. Je draait mee in het online proces waarbij je een concrete bijdrage levert aan het maken en uitvoeren van een online- en social strategie voor de programma’s.

Het overgrote deel van de uren worden op de redacties besteed, maar bij wederzijdse tevredenheid is het ook mogelijk om in de studio te kijken of eens met een verslaggever op pad te gaan, om te kijken waar wij onze redactieprocessen kunnen verbeteren. Verder maak je content voor de website van NPO Radio 1, artikelen gerelateerd aan de uitzending, maar ook verrijkende online content met audiovisuele toevoegingen. Hierin word je begeleid door een team van online- en radio experts. Het inzetten van social media rondom de uitzending behoort ook tot de werkzaamheden.

Daarnaast ben je redactioneel betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de website en social media kanalen en is er veel ruimte voor eigen initiatief. Na een korte inwerkperiode draai je volwaardig mee op de redactie en is het belangrijk dat je je verantwoordelijk voelt voor het eindproduct.

Wat bieden wij?

€ 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage

Herken jij jezelf in dit profiel?

Een geschikte stagiair:

  • Is enthousiast, creatief en werkt goed in een team. Volgt een HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur een studie op het gebied van journalistiek, communicatie of media
  • Beschikt over goede communicatieve eigenschappen, zowel in taal als schrift
  • Beschikt over een vlotte, foutloze pen en weet snel een bepaalde schrijfstijl neer te zetten
  • Ervaring met foto- en videobewerking is een pré, net als affiniteit met social media
  • Houdt van aanpakken, is leergierig en precies
  • Kan met deadlines én met kritiek omgaan

Wie zijn wij?

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Contactpersoon vacature

Tessa Beijer

Solliciteren bij

Tessa Beijer

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271