Online redactie stagiair bij de leukste kinderprogramma's!

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Zie je het wel zitten om een paar maanden constant Sesamstraatliedjes in je hoofd te hebben? Dan is dit de stage voor jou!

Op de afdeling Jeugd1 worden programma’s gemaakt die niet alleen leuk zijn voor kinderen, maar ook voor ouders.
Sesamstraat bestaat al ruim 40 jaar en is daarmee het langstlopende en één van de meest succesvolle kinderprogramma's van de publieke omroep.
De Boterhamshow geeft je als dagelijkse talkshow met poppen een gegarandeerde goede start van de dag. Met tafelgasten als Pieter R. de Vrees en Willem Pollepel, liedjes zoals ‘Niedevustaan’ van singersongwriter Kenny Hipper, en huisdichter Nico de Neushoorn.
Is het kletspraat of niet? Daar draait het om bij Studio Snugger! Dit studioprogramma gaat op zoek naar de antwoorden op prangende vragen van kinderen. Maar of dan ook altijd de waarheid verteld wordt…

Wat ga je doen?

Je draait volledig mee op de redactie van Jeugd1. Hier zit je samen met onder meer redacteuren en producers van Sesamstraat, Studio Snugger, De Boterhamshow en Schooltv. Gelukkig hoef jij niet te kiezen tussen al deze leuke programma’s, maar ben je samen met je begeleider verantwoordelijk voor allemaal! Dit zorgt voor een diverse invulling van je dagen. Naast de welbekende social media-kanalen hebben we een website van De Boterhamshow en een Studio Snugger app. Op deze website kan je interactieve afleveringen spelen en in de app van Studio Snugger raad je mee of iets kletspraat is.
De werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Het archief van Sesamstraat doorspitten voor de leukste fragmenten
 • Video’s monteren voor YouTube
 • Social media content bedenken en posten
 • Onze websites en subsites bij Zapp/Zappelin updaten
 • Studio Snugger app bijhouden
 • Scripts schrijven en beeldredactie voor online clips van Studio Snugger
 • Meedenken en helpen met de invulling van het online gedeelte van een nieuw programma


De startdatum van de stage kan in overleg ook later.

Wat bieden wij?

Een leerzame plek met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Naast dat je veel leert over de online kanalen, is er ook ruimte om te kijken bij draaidagen van onze programma’s en daar een handje te helpen. Letterlijk, want wie weet dat je een keer een publiekspop van De Boterhamshow mag bespelen!

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Creatief
 • Zelfstandig
 • Durft initiatief te nemen
 • Enige ervaring met Premiere en Photoshop is een pre
 • Affiniteit met kindertelevisie

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Noor Lohman

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241