Online redactie stagiair bij de leukste kinderprogramma’s

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Zie je het wel zitten om een paar maanden constant Sesamstraatliedjes in je hoofd te hebben? Dan is dit de stage voor jou!

Op de afdeling Jeugd1 worden programma’s gemaakt die niet alleen leuk zijn voor kinderen, maar ook voor ouders. Sesamstraat bestaat al ruim 40 jaar en is daarmee het langstlopende en één van de meest succesvolle kinderprogramma's van de publieke omroep.

Het Sinterklaasjournaal houdt ieder jaar weer duizenden kinderen in spanning met de vraag of alles wel goed komt met Sinterklaas, de Pieten en natuurlijk de cadeautjes.

De Boterhamshow geeft je als dagelijkse talkshow met poppen een gegarandeerde goede start van de dag. Met tafelgasten als Pieter R. de Vrees en Willem Pollepel, liedjes zoals ‘Niedevustaan’ van singersongwriter Kenny Hipper, en huisdichter Nico de Neushoorn.

Is het kletspraat of niet? Daar draait het om bij Studio Snugger! Dit studioprogramma gaat op zoek naar de antwoorden op prangende vragen van kinderen. Maar of dan ook altijd de waarheid verteld wordt…

Wat ga je doen?

Op de redactie van Jeugd 1 zit je samen met onder meer redacteuren en producers van Sesamstraat, Studio Snugger, De Boterhamshow, Het Sinterklaasjournaal en Schooltv. Gelukkig hoef jij niet te kiezen tussen al deze leuke programma’s, maar ben je samen met je begeleider verantwoordelijk voor allemaal! Dit zorgt voor een diverse invulling van je dagen.

De werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Het archief van Sesamstraat doorspitten voor de leukste fragmenten
 • Video’s monteren voor YouTube
 • Social media content bedenken en posten
 • Onze websites en subsites bij Zapp/Zappelin updaten 
 • Sinterklaas een handje helpen met zijn mailbox
 • Ondersteuning bij de website van Het Sinterklaasjournaal

Wat bieden wij?

Een leerzame plek met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Naast dat je veel leert over de online kanalen, is er ook ruimte om te kijken bij draaidagen van onze programma’s en daar een handje te helpen. Letterlijk, want wie weet dat je een keer een publiekspop van De Boterhamshow mag bespelen!

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Creatief
 • Zelfstandig
 • Durft initiatief te nemen
 • Ervaring met Premiere en Photoshop is een pre
 • Affiniteit met kindertelevisie

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Noor LohmanSolliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280