Online redactie stagiair

Solliciteer direct
Bij: Human Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 275,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Een van de kleinste, maar allerleukste omroepen van Nederland, Human, zoekt een redactie stagiair. Hou je van schrijven, heb je affiniteit met de thema’s van Human en ken jij de weg online? Dan is deze plek ideaal voor jou.

Wat ga je doen?

Als stagiair leer je niet alleen verhalen te maken voor de website van Human over alle programma’s die we maken, ook werk je mee als online redacteur van 3FM Tussenuur, het jongerenproject van Human voor muziekzender NPO 3FM, met als ondertitel: Alles wat ze je op school niet vertellen, maar je wel wil weten.

Voor de online redactie van Human maak je video’s, achtergrondartikelen en interviews voor de website en sociale media. Bij Tussenuur begeleiden we je in het bedenken van verhalen, mag je op pad om reportages te maken en interviews te doen en leer je zelf artikelen te uploaden in het CMS.

Daarnaast help je mee met de productie van de verschillende filmpjes en items die we draaien voor Tussenuur. Juist omdat Human een kleinere omroep is, krijg je als stagiair meteen veel verantwoordelijkheden en vrijheid. Als je die aankunt dan, he?!

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • HBO Communicatie, Media, Journalistiek of aanverwant
  • Ervaring met internet en publiceren voor internet
  • Ervaring met CMS is een pré
  • Ervaring met Photoshop en Dreamweaver is een pré
  • No nonsense, doorzetter en ambitieus

Wie zijn wij?

Human is een crossmediale publieke omroep en heeft een lange en onderscheidende traditie in het brengen van narratieve genres: documentaire, drama en debat. Programma’s van Human hebben een filosofisch, reflecterend oogmerk vanuit een degelijke, onderzoeksjournalistieke basis.Doel is om een betrokken publiek te voorzien van ervaringen en oorspronkelijke visies die inzicht geven in de condition humaine, tot denken aanzetten en een proeftuin zijn voor de vorming van morele intuities.Human maakt programma’s die het hart raken en om het hoofd vragen. Wars van populisme, onnadenkendheid en effectbejag. Human streeft naar betrokkenheid en duurzaamheid in zijn relaties en producten. Daarbij beperkt Human zich tot documentaire, drama en debat.

Solliciteren bij

Roberto Lobosco

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271