Online redacteur stagiair bij 'DWDD'

Solliciteer direct
Bij: BNNVARA Vanaf: januari 2020 Duur: Minder dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

De Wereld Draait Door (DWDD) is natuurlijk de talkshow die gepresenteerd wordt door Matthijs van Nieuwkerk. Elke werkdag tussen 19:00 en 20:00 te zien bij BNNVARA op NPO 1. Vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam wordt de actualiteit eigenzinnig, toegankelijk en vaak humoristisch besproken met gasten die ertoe doen.

De webredactie is verantwoordelijk voor alle online uitingen rond het programma. We kondigen de gasten aan en zetten fragmenten van de uitzending online. Daarnaast maken we video’s, schrijven we verdiepende artikelen en interviews, maken quizzen en organiseren prijsvragen. We bedienen niet alleen de goedbezochte site, maar ook sociale media: Twitter (ca. 1 miljoen volgers), Facebook (295K volgers) en YouTube (37,7K abonnees).

Wat ga je doen?

Als stagiair maak je de dagelijkse nieuwsbrief. Je verzamelt hiervoor informatie, die je selecteert en bewerkt. Daarnaast plaats je uitzendingsinformatie online over de gasten en onderwerpen van die avond. Je bewerkt plaatjes en zet videofragmenten klaar. Je bent medebeheerder van de sociale media-pagina’s van DWDD. De webredactie zet in op groei van het aantal Instagramvolgers; het vullen en ontwikkelen van het account zal een van jouw voornaamste taken zijn. Je maakt in ieder geval een paar avonden per week backstage foto’s voor Instagram.

De webredactie maakt dagelijks verdiepende content voor de site, in tekst en/of beeld. Omdat de site continu in beweging is, kunnen de hiervoor genoemde werkzaamheden van de stagiair afwijken of worden uitgebreid. We staan open voor eigen inbreng, ook is er ruimte voor onderzoek. De stageperiode is van januari tot eind maart. Eventueel vanaf februari tot eind maart.

Herken jij jezelf in dit profiel?

De persoon die wij zoeken:

  • Werkt secuur en is zelfstandig en stressbestendig 
  • Is zelf veel te vinden op internet, sociale netwerken (Instagram!) en heeft er veel affiniteit mee 
  • Is geïnteresseerd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het internetlandschap, maar is daarnaast ook geïnteresseerd in de actualiteit en de onderwerpen van DWDD
  • Beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden 
  • Heeft een flexibele opstelling t.a.v. werktijden. Je werkt per week 40 uur, in overleg verdeeld over 4 of 5 dagen en een paar keer week ’s avonds rondom de uitzending 
  • Kan overweg met Photoshop, Première en een CMS (content management systeem) 
  • Volgt een WO of HBO opleiding (3e jaar of afronding) op het vlak van media, kunsten, cultuur of journalistiek

Wie zijn wij?

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en maken online content. Je kent ons bijvoorbeeld van Zembla, De Wereld Draait Door, 101Barz, Vroege Vogels, De Nieuws BV en #BOOS. 

BNNVARA staat voor een vrije, nieuwsgierige en sociale samenleving. We betrekken iedereen bij de wereld, de welvaart en het welzijn en spelen een activerende rol in onze maatschappij. We kennen geen grenzen: niet in de organisatie en niet in de wereld. Geen onderwerp blijft onbesproken, geen wildernis onverkend, geen heilig huisje overeind. We laten ons leiden door wat we belangrijk vinden en niet door wat hoort of van ons verwacht wordt.

 

Solliciteren bij

Ynse Yzenbrandt

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280