Online marketing en social media bij 'RTL Digital Media'

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: oktober 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Voor het team van de Online Creatives van RTL Digital Media zijn we op zoek naar een ondernemende en leergierige stagiair die ons kan versterken met onze online marketing, digital redactie en social media werkzaamheden.We zorgen dat we dankzij onze websites, social kanalen en second screen toepassingen zoveel mogelijk bereik genereren voor onze content. Dit doen we door actief aanwezig te zijn op Facebook, Twitter en Instagram. Je schrijft zelf social media plannen en voert deze uit. Denk aan positionering, planning, creatie, rapportage en copywriting.Je komt te werken in een team dat ervan overtuigd is dat ‘plezier in het werk’ de sleutel is tot succes, toewijding en het behalen van onze doelen. We houden elkaar scherp en werken intensief samen, zodat we elkaar versterken en het beste resultaat neerzetten.

Wat ga je doen?

 • Leveren van nieuwe, creatieve en doelgerichte ideeën t.b.v. content op onze websites en social kanalen
 • Knippen van fragmenten/teasers en publiceren van afleveringen
 • Meten en analyseren van de online bereik
 • Websitebeheer en -optimalisatie (contentmarketing)

Wat bieden wij?

Vanwege de kennis en ervaring die op dit vlak aanwezig is bij de Online Creatives, ben je na het afronden van je stage een waardevolle ervaring rijker.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld de richting: Digitale Communicatie
 • Marketing/Communicatie of Media Management) 
 • Kennis van social media, traffic genererende internetcontent en campagnes
 • Een eigen blog, YouTube channel of andere online redactionele werkervaring is een pré
 • Foutloze beheersing Nederlandse taal (een spellingtest is onderdeel van de sollicitatieprocedure)
 • Cijfermatig inzicht t.b.v. tussentijdse evaluaties en ruime kennis van Microsoft Excel
 • Punctueel, nauwkeurig, stressbestendig, proactief, ondernemend, je denkt twee stappen vooruit en je beschikt over prima contactuele en communicatieve vaardigheden
 • Ervaren in gebruik van Adobe Photoshop & Adobe Premiere 
 • Flexibel inzetbaar voor avond- en weekenddiensten

Wie zijn wij?

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen?Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland.‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl).Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Solliciteren bij

Mandy van den Akker

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280