Internetredactie stagiair bij 'Vroege Vogels'

Solliciteer direct
Bij: BNNVARA Vanaf: mei 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

In een multimediale omgeving van tv, radio en nieuwe media redacteuren, technici en projectleiders werk jij mee als redacteur nieuwe media aan online projecten en websites van het populaire tv/radio-programma Vroege Vogels. Ook ben je inzetbaar als allround nieuwe media redacteur voor andere online projecten van de Vara.

Als stagiair bij Vara Nieuwe Media krijg je een exclusief kijkje in de keuken van een nieuwe media redactie binnen een groot mediabedrijf. In deze moderne omgeving krijg je de unieke kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van zowel internetvideoproductie, ontwikkeling van crossmediale concepten en tekstschrijven onder begeleiding van ervaren nieuwe media deskundigen.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt crossmediale concepten
 • Je maakt nieuwsbrieven
 • Je schrijft artikelen en publiceert ze online
 • Je produceert unieke video-content (van bedenken tot uitvoeren)
 • Je onderhoudt de populaire Vroege Vogels websites en bent inzetbaar op andere online projecten van de Vara
 • Je neemt deel aan tv/radio/internetredactie –vergaderingen

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Jij studeert nog, maar denkt dat je een gedreven internetredacteur bent met aantoonbare affiniteit voor nieuwe media en interesse voor natuur en milieu
 • Je hebt een buitengewoon goed gevoel voor beeld én taal, je weet van aanpakken en bent een creatieve denker
 • Ervaring met tekstschrijven en videoproductie zijn een pré.
 • Je werkt met eenvoudig te hanteren Content Management Systemen, technische kennis is dus niet nodig
 • Je bent beschikbaar voor minimaal vier dagen per week voor een periode van drie tot zes maanden of langer

Wie zijn wij?

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Spuiten en Slikken, De Wereld Draait Door, Zembla, De Nieuws BV, Domien en #BOOS.

BNNVARA staat voor een vrije, nieuwsgierige en sociale samenleving. We betrekken iedereen bij de wereld, de welvaart en het welzijn en spelen een activerende rol in onze maatschappij. We kennen geen grenzen: niet in de organisatie en niet in de wereld. Geen onderwerp blijft onbesproken, geen wildernis onverkend, geen heilig huisje overeind. We laten ons leiden door wat we belangrijk vinden en niet door wat hoort of van ons verwacht wordt.

Solliciteren bij

Sasja van Meel, coördinator van de redactie. Mocht je nog vragen hebben, bel gerust: 088 - 6766267.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271