Online redactie & social bij Radar

Solliciteer direct
Bij: AVROTROS Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Loop je stage op de internetredactie van Radar, dan maak je onderdeel uit van álles wat er op een internetredactie gebeurt: je selecteert onderwerpen, je onderzoekt, peilt meningen, je schrijft een artikel, zoekt er beeldmateriaal bij en zet het online. Vervolgens promoot je je eigen producties via onder andere sociale media.

Wat ga je doen?

Als Radarstagiair draai je volop mee. Je houdt de site actueel en produceert artikelen. Deze leer je zo goed mogelijk aan de man te brengen. Op onze social-kanalen bijvoorbeeld, in de nieuwsbrief of misschien wel in een livestream op Facebook en YouTube. Je leert omgaan met 'de achterkant' van een website. Natuurlijk help je ook mee aan alles wat er online gebeurt rondom de televisie- en radio-uitzendingen van Radar. Werk is er genoeg, maar ook eigen initiatieven geven we graag de ruimte: zelf consumentenissues selecteren, uitzoeken, experts interviewen… et cetera.

Je komt te werken in een jong team waar veel plezier en hard werken centraal staan. Je hebt een vaste stagebegeleider waarbij je altijd terecht kunt met vragen, maar ook alle anderen uit het team kun je vragen stellen: we hebben immers allemaal onze eigen expertise. Leren vinden we belangrijk, dus geven we je graag en gedegen feedback op je activiteiten. Radar.avrotros.nl is de drukst bezochte programmasite van de hele Publieke Omroep, met iedere maand rond de 2 miljoen bezoekers. Radar behandelt consumentenonderwerpen in de breedste zin van het woord. Radar waarschuwt je voor onjuiste praktijken, duikt in de wereld van de voedselveiligheid en helpt je bij het uitzoeken van de beste verzekering. Daarbij streeft Radar ernaar niet alleen zaken aan het licht te brengen, maar ook bij te dragen aan een oplossing.

De website radar.avrotros.nl speelt hierin een cruciale rol: niet eens per week, maar dag in, dag uit word je daar op de hoogte gehouden van alles waar je als consument mee te maken kan krijgen. De website van Radar heeft veel onderdelen. Een nieuws- en een hulprubriek, de Warme of Koude Douche, het forum en het ruim 100.000 leden tellende Testpanel. Ook de verkiezingen van de Loden Leeuw, voor de meest irritante reclame, vindt online plaats.

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zoeken iemand die:

  • Een relevante HBO- of universitaire studie volgt
  • Redactionele en journalistieke vaardigheden bezit
  • Foutloos Nederlands schrijft
  • Zelfstandig kan werken en initiatief neemt
  • Een groot inlevingsvermogen heeft
  • Goed kan communiceren
  • Handigheid heeft in het speuren op internet
  • Beschikbaar is voor een fulltime stage van minimaal 5 maanden
  • 1-2 weken eerder beginnen is een pré
  • Rijbewijs benodigd: nee

Wie zijn wij?

AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 9000 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving. In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen.

• Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
• Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
• Samenbrengen van mensen
• Helpen met het duiden van nieuws
• Thuishaven voor de jeugd

Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek. Wij streven dan ook naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve media-professionals te solliciteren op onze vacatures.

Solliciteren bij

Olga Oost

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241