Culinair redactie stagiairs bij 'Koffietijd en 5 Uur Live!' (januari/februari)

Solliciteer direct
Bij: Talpa Producties Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 450,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk Rijbewijs noodzakelijk

Heb jij een enorme interesse in eten, drinken en koken? Verlies jij je in kookboeken, test je graag recepten en kun je eindeloos naar kookprogramma’s kijken, maar heb je ook een vlotte pen en wil je graag ervaring opdoen binnen de media?

Dan zoeken wij jou voor het gezelligste ochtendprogramma van de Nederlandse televisie: Koffietijd!

Wat ga je doen?

 • Je schrijft pakkende teksten en culinaire artikelen voor de brede Koffietijd doelgroep online
 • Je hebt voortdurend je ogen open voor leuke, vernieuwende content waar Koffietijd op culinair gebied rijker van wordt
 • Je draagt creatieve culinaire onderwerpen aan voor in de uitzending en bereidt deze voor
 • Schrijft draaiboeken en werkt recepten uit
 • Zorgt voor leuke posts op culinair gebied op al onze Social
 • Media en komt met goede ideeën om nog meer volgers te krijgen
 • Je publiceert en onderhoudt content in ons CMS

Wat bieden wij?

Een enorm leerzame stageplek bij een de langstlopende talkshows van Talpa! Dit is de plek waar jij jezelf kan ontwikkelen op journalistiek gebied. Van diepgaande nieuwtjes en actualiteiten tot luchtige gespreksonderwerpen en trends.

Het gedreven team betrekt je bij alle facetten en zorgt voor goede begeleiding. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Verbonden aan een WO/HBO/MBO opleiding gericht op food of media
 • Fulltime beschikbaar voor minimaal 5 maanden
 • Gek op koken en alles wat met eten te maken heeft
 • Brede kennis van eten en ingrediënten
 • Zeer goed taalgevoel en vlotte pen
 • Creatief en regeltante- of neef
 • Punctueel, georganiseerd en een harde werker
 • Sociale persoonlijkheid, flexibele instelling en geen 9 tot 5 mentaliteit

Wie zijn wij?

Talpa Media is in 2004 opgericht door John de Mol en inmiddels één van de grootste mediabedrijven in ons land. Maar ook in de rest van de wereld bereikt Talpa Media een miljoenenpubliek. Wist je bijvoorbeeld dat het tv-programma The Voice in meer dan 180 landen wordt uitgezonden? Hier zijn we hartstikke trots op. Toch doen we veel meer dan alleen het ontwikkelen van internationale televisieproducties. Talpa Media is in 2015 overgenomen door het Britse mediabedrijf ITV. Talpa Media is een apart bedrijfsonderdeel binnen ITV Studios en verantwoordelijk voor de creatie, productie en internationale distributie van televisieformats en concepten. Talpa Media bestaat uit Talpa Nederland en Talpa Global. Talpa Nederland bestaat uit verschillende onderdelen. Talpa Content is de interne, creatieve afdeling die nieuwe tv-formats en de bijbehorende mediaconcepten ontwikkelt. Talpa Productions is de tv-productietak die de programma’s voor Nederland produceert. Talpa Fictie ontwikkelt en produceert scripts voor nieuwe tv-series en films. Tot slot zijn Vorst Media en MasMedia ook onderdeel van Talpa Nederland. Dit zijn afzonderlijke productie-eenheden met eigen formats en producties. Talpa Global richt zich op de wereldwijde verkoop van licenties van Talpa formats. Talpa Global is een voorloper op het gebied van connected formats zoals 5 Gold Rings en distribueert deze via de volledige mediafunnel: van tv tot app tot social en website. De divisie Global Productions is wereldwijd verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van Talpa formats. Global Music & Talent Agency houdt zich bezig met de rechten van talenten tijdens én na hun deelname aan verschillende Talpa-shows. Het wereldwijde netwerk van Talpa Media bestaat uit een aantal productiebedrijven: Talpa Noord-Amerika (Los Angeles), Talpa Middle East (Dubai & Beiroet) en Talpa Duitsland (Berlijn en Hamburg). Talpa heeft daarnaast partners gevestigd in Groot Brittanië, Australië, Frankrijk, Italië, de Scandinavische regio, Sub-Sahara Afrika en Portugal. Kortom: we hebben als Nederlands bedrijf een enorm internationaal bereik.

Solliciteren bij

Debby Baars. Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan bovenstaand profiel? Mail dan jouw cv en motivatie!

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280