Creatieve stagiair webredactie gezocht

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 275,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Beeld en Geluid zoekt een creatieve stagiair die het online team van de afdeling Marketing en Communicatie komt versterken. Houd je van het schrijven van pakkende tekstjes, het maken van toffe foto's en graphics en snap je precies met welk shot een video moet beginnen om kijkers vast te houden? Kick je op elke like en weet je precies wat trending is op social media? Dit is de stage voor jou!

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen. We duiden actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doen we vanuit onze collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. We laten zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgen actuele ontwikkelingen en reageren op nieuwe mediafenomenen.

De afdeling Marketing en Communicatie trekt bezoekers naar het museum en onze evenementen, en brengt verhalen over mediacultuur naar mensen toe.

Wat ga je doen?

 • Je bent vooral bezig met het bedenken en maken van toffe content voor onze social media-kanalen en het onderhouden van de website.
 • Je zoekt bijvoorbeeld video’s in onze collectie en maakt daar social media posts mee die passen bij de actualiteit.
 • Je zorgt dat onze evenementen met een enthousiasmerende tekst op de website staan, voorziet ze van visuele content en zorgt dat ze goed vindbaar zijn 
 • Ook maak je online campagnes, banners en video’s voor de promotie van onze activiteiten en je helpt deze strategisch in te plannen.

  Wat bieden wij?

  • Veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, initiatief en creativiteit.
  • Je werkt in een superleuk team, én in een superleuke organisatie, al zeggen we het zelf.
  • Kennismaking met een bedrijf dat één van de grootste nationale erfgoedinstellingen is, én unieke publieksattractie.

  Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je bent geïnteresseerd in media en wat media met ons doen
  • Je hebt een vlotte pen en schrijft activerende, opvallende teksten voor uiteenlopende doelgroepen
  • Je kunt visueel denken en je ideeën omzetten in resultaten met Adobe Creative Cloud (in elk geval Photoshop)
  • Je wil leren én zelfstandig en professioneel meedraaien in het team
  • Je volgt bij voorkeur een opleiding gerelateerd aan (interactieve) media, communicatie of online marketing.
  • Of je toont gewoon heel veel enthousiasme over deze stageplek. MBO'ers ook welkom!

  Wie zijn wij?

  Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is als nationaal museum voor mediacultuur en als media-archief van Nederland de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.

  Solliciteren bij

  Wouter Huijser. Als je vragen hebt moet je 'm even bellen op 06 24431733.

  Solliciteer direct
  heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
  035 6466 271