Creatieve stagiair programmaontwikkeling

Solliciteer direct
Bij: Zodiak Nederland Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Wij hebben weer plek voor een enthousiaste creatieveling op onze afdeling programmaontwikkeling! (per februari)

Op de creatieve afdeling van Zodiak Nederland worden nieuwe programma's bedacht voor alle Nederlandse televisiezenders, omroepen en platforms (variërend van Temptation Island VIPS/Videoland tot aan Je Zal Het Maar Hebben/BNNVARA, Wegmisbruikers/SBS6 of Tygo in de GHB/EO). We werken elke dag aan nieuwe concepten en denken ook op creatief gebied mee aan lopende producties. De afdeling vormt het hart van de organisatie.

Als stagiair word je betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe concepten en de uitwerking van deze formats voor pitches. Je draait volledig mee op de afdeling en krijgt zo een uniek kijkje in de televisiewereld.

"Beste stage ooit!" - aldus onze huidige stagiair

Wat ga je doen?

  • Je participeert in brainstorms (bijv. over nieuwe programmaideeën, aankomende pitches of online strategieën voor nieuwe programma's).
  • Je doet nauwkeurig research voor nieuwe programma's.
  • Je analyseert bestaande formats.
  • Je schrijft teksten en doet beeldredactie in voorbereiding op pitches.
  • Je werkt mee aan onze social media kanalen Je beheert en analyseert kijkcijfers.

Wat bieden wij?

Koffie kunnen we inmiddels allemaal zelf halen, dus daar hebben we geen stagiair meer voor nodig. We bieden een plek aan voor iemand die wil leren en wil meedenken. Om nog even met een stagecliché te strooien: je haalt er uiteindelijk uit wat je er zelf in stopt. Je wordt dus volledig onderdeel van ons team en krijgt zo de kans om mee te werken aan programma's die misschien binnenkort wel op tv te zien zijn (lineair/online/nationaal/internationaal). Iedere week is hier weer anders, waardoor je tijdens je stage een gevarieerde kijk op de mediawereld krijgt.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je bent creatief, leergierig, assertief en hebt een brede algemene ontwikkeling.
  • Je bent geïnteresseerd in tv-formats en het creatieve proces daarachter.
  • Je volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van TV en nieuwe media op de voet.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Ervaring met programma's als Avid, Adobe Premiere, Indesign of Photoshop is een pré (bijvoorbeeld voor het maken van filmpjes of ander pitchmateriaal), maar niet noodzakelijk.

Wie zijn wij?

Zodiak Nederland is een creatief televisieproductiehuis, waar we succesvolle formats voor alle publieke omroepen en commerciële zenders in Nederland ontwikkelen, produceren en distrubueren. Op de afdeling programmaontwikkeling werken we in een klein en informeel team aan de meest uiteenlopende ideeen. Daarnaast zijn we als onderdeel van de grootste independent content group - de Banijay Group - ook zeer actief op de internationale televisiemarkt, zodat de door ons bedachte formats ook in veel andere landen te zien zijn.

Wij zijn gevestigd op het Mediapark te Hilversum.

Solliciteren bij

Robyn van Bosstraten

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241