Creatieve radio & online stagiair bij 'De Staat van Stasse'

Solliciteer direct
Bij: KRO-NCRV Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

De Staat van Stasse is een radioprogramma van de KRO-NCRV dat vier avonden in de week is te horen op NPO Radio 2 (ma/do) tussen 20.00 uur - 22.00 uur, gepresenteerd door Stefan Stasse.

Het is een programma dat terugkijkt op de dag; een persoonlijk en avontuurlijk verslag van de dag aan de hand van gesprekken met mensen en opmerkelijke of ontroerende audio van de afgelopen dag... en de mooiste muziek.

Wat ga je doen?

De werkzaamheden zijn zeer divers. Je bent zowel inzetbaar voor de uitzending als online.

Samen met het team van De Staat van Stasse bereid je de uitzending voor èn kom je met ideeën hoe we het programma die dag op social media presenteren. Zo ga je o.a. op zoek naar bruikbaar materiaal in al het nieuws van de dag / social media / internetfora etc. en verwerk je deze tot onderwerpen voor de show. Je maakt ook audio-montages en zelfs verslaggeving is mogelijk!

Wat bieden wij?

Je komt 5 maanden te werken in een dynamische omgeving waar verschillende radio-programma's voor KRO-NCRV worden gemaakt. Je krijgt veel vrijheid om je alle facetten van radiomaker en online redacteur eigen te maken. Een creatieve insteek voor een sprookjesachtige monoloog bedenken? De Instagram Story updaten of even snel iets monteren in Omniplayer? Wij helpen je zodat je dit na 5 maanden moeiteloos afgaat.

Daarnaast kom je te werken met makers die liefde voor het vak hebben, hard werken, elke dag voor het beste eindproduct gaan en onderweg veel lol hebben.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je volgt een opleiding op minimaal HBO-niveau (journalistiek of een vergelijkbare opleiding)
  • Je laat inhoudelijkheid samengaan met een creatieve vormgeving
  • Je bent flexibel en stressbestendig en je werkt gestructureerd.
  • Je kunt zelfstandig monteren in OmniPlayer.
  • Je hebt lef, en bent bereid om overal op af te stappen iedereen te bellen
  • Humor is ook een belangrijk aspect in De Staat van Stasse!
  • Je hebt een grote werkdrift en geen 9 tot 5 mentaliteit

Wie zijn wij?

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Solliciteren bij

Peter Brinkmann

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280