Beeld- en online redactie stagiair bij 'De Nieuws BV Radio en Online'

Solliciteer direct
Bij: BNNVARA Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV wordt gepresenteerd door Renze Klamer en Patrick Lodiers. Vanaf 2020 is de Nieuws BV niet alleen dagelijks van 12:00 tot 14:00 uur te horen op NPO Radio 1, maar is het ook te zien op NPO 2 en online. In de talkshow hoor je nieuws, mensen in en achter het nieuws en een eigenzinnige kijk op politiek, buitenland, cultuur en sport.

Wat ga je doen?

  • Je werkt actief mee aan het online op de kaart zetten van een nieuw radio- én tv-project 
  • Je zoekt, produceert en monteert beeld voor de uitzending en de social kanalen van De Nieuws BV
  • Je denkt mee over nieuwe digitale en journalistieke manieren van verhalen vertellen: kortom, je bent creatief
  • Je houdt contact met de programmamakers en woont redactievergaderingen en brainstormsessies bij
  • Je bent actief op social media en natuurlijk weet je waar het gebeurt op internet

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je volgt een opleiding die journalistiek/communicatie/media gerelateerd is. We zijn bij voorkeur op zoek naar een student Journalistiek of Communication and Multimedia Design (CMD) met vaardigheden op het gebied van beeldverwerking. Idealiter kan je al werken met programma’s als Adobe Premiere, Illustrator en/of After Effects.Je bent flexibel, creatief en proactief. We verwachten eigen initiatief, veel affiniteit met online. Je maakt gemakkelijk contact, bent niet bang iets te proberen.Kortom: een stevige kracht op een dynamische plek. Wij bieden jou een stage bij het leukste programma van de leukste omroep van Nederland. Eigen initiatief loont en wij durven wel te stellen dat je na je stage het liefst nooit meer weggaat.Stuur een korte motivatiebrief en je cv. Stuur ook, als je dat hebt, een aantal voorbeelden van eerder montagewerk mee. Dit kun je toevoegen aan je motivatie, als het om een linkje gaat.

Wie zijn wij?

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Zembla, Spuiten en Slikken, De Wereld Draait Door, De Nieuws BV, First Dates en #BOOS. BNNVARA wil een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We maken verhalen die nodig zijn, en die ertoe doen. Nieuwe en waardevolle verhalen die jou het liefst vol raken. De best verkrijgbare versie van de waarheid: die moet altijd boven tafel. Dat willen we delen. En in het beste geval zelfs is dat zó positief, leerzaam en meeslepend, dat je in beweging komt. Daarvoor gooien wij alles in de strijd.

Solliciteren bij

Marielle Kingma

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Monique Amse | Mediastages,
+31 035 6466264