Stagiair strategy and data analytics

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: augustus 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Voor de afdeling Strategy and Data binnen RTL zijn we op zoek naar een stagiair die ervaring heeft met dataverwerking en visualisatie. Hier ga je werken;Als succesvolle speler in de Nederlandse media markt bouwt RTL continu verder aan zijn digitale business.

De afdeling Strategy & Data is verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van RTL’s digitale Video On Demand diensten Videoland en RTL XL en voor het analyseren van markt en consumenten data om relevante inzichten te genereren en daarmee de digitale producten steeds te verbeteren.

Je komt in een team dat passie heeft voor data en waar prestatie op een gezonde manier wordt afgewisseld met gezelligheid. Daarnaast is er ruimte om zelf te ontdekken en wordt creativiteit en eigen initiatief gestimuleerd. Daarom zoeken we een enthousiaste en ambitieuze stagiair die in team verband wil verder bouwen aan een data-gedreven organisatie.

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

 • Het in kaart brengen van de interne informatie behoefte
 • Data vertalen naar inzichten
 • Automatiseren van rapportages
 • Verbeteren van data visualisaties en consistentie aanbrengen in rapportages
 • Bijhouden van KPI definities

Herken jij jezelf in dit profiel?

Waar ben je goed in?

 • Je bent student HBO of WO
 • Je volgt een relevante opleiding richting bijvoorbeeld Data Science, Data Analytics of Statistiek
 • Je hebt ervaring met dataverwerking en visualisatie
 • Je kan goed overweg met Excel (en eventueel Business Intelligence tools)
 • Je hebt een proactieve en zelfstandige werkhouding
 • Je bent analytisch, nauwkeurig en hebt cijfermatig inzicht
 • Je bent spontaan, werkt hard maar houdt ook van gezelligheid

Wie zijn wij?

RTL Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL in Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Solliciteren bij

Jendrik Timm

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271