Stagiair online marketing bij het leukste online marketing bureau in Utrecht

Solliciteer direct
Bij: SAGEON Vanaf: februari 2020 Duur: In overleg Voor: 32 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto op basis van fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Wil jij veel leren over SEO en contentmarketing en wil je deze kennis direct inzetten voor klanten in allerlei branches? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn een online marketing bureau in Utrecht-Oost en zoeken een schrijvende online marketeer voor een stage van minimaal drie maanden in de eerste helft van 2020.

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage leer je alle ins en outs van contentmarketing. Binnen één dag schrijf je bijvoorbeeld een case study voor een van onze klanten, doe je samen met een senior online marketeer een SEO-nulmeting voor een nieuwe lead en volg je een trainingsvideo voor het Google Analyticsexamen.

Je leert niet alleen hoe je SEO-proof een blogartikel schrijft, maar ook hoe je de ‘achterkant’ van de pagina optimaliseert voor Google. Verder houd je je bezig met allerlei andere aspecten van online marketing, zoals e-mailmarketing en rapportages.

Concreet ga je dus ervaring opdoen met:

  • het schrijven van content zoals blogs en case study’s;
  • het SEO-optimaliseren van nieuwe en bestaande content;
  • zoekwoordonderzoeken, concurrentieonderzoeken en backlink audits;
  • het communiceren in een b2b-omgeving;
  • Google Analytics, Tag Manager, Optimize en Data Studio;
  • diverse andere professionele tools zoals MailChimp en Ahrefs.

Wat bieden wij?

Naast een stagevergoeding krijg je uiteraard volop de ruimte om aan je onderzoek/stageopdracht te werken.

Oh ja, bijna vergeten: ons kantoor bevindt zich in een prachtige villa met uitzicht op het Wilhelminapark én je krijgt best leuke collega’s (vinden we zelf). Om de sfeer hoef je het dus niet te laten!

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je bent derde- of vierdejaars student bij een relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van marketing, communicatie of journalistiek. Je wilt je ontwikkelen op het gebied van contentmarketing en SEO. Je bent proactief, leergierig, communicatief vaardig, nieuwsgierig en je kunt goed zelfstandig werken.

Omdat je in deze functie veel zult schrijven en redigeren is het noodzakelijk dat je de Nederlandse taal uitstekend beheerst.

Het is een pre als je enige ervaring hebt met bijvoorbeeld html, SEO of Google Analytics, maar dit is niet vereist.

Wie zijn wij?

Sageon is het leukste online marketing bureau in Utrecht. Sinds 2011 maken wij websites uit Nederland, België en Duitsland succesvol. Onze persoonlijke, goede en snelle service zorgt ervoor dat onze klanten klant blijven. Dit willen we graag zo houden. Onze ambitie is dan ook niet om het grootste internetmarketingbureau te worden, wel het bureau met de beste persoonlijke service en de meeste vakkennis. We laten bedrijven zien op welke manier zij online marketing strategisch kunnen inzetten om bedrijfsdoelstellingen te behalen. Voor veel partijen nemen wij deze werkzaamheden ook daadwerkelijk uit handen. Denk hierbij aan het schrijven of optimaliseren van blogs en nieuwsberichten, het onderhouden van socialmediakanalen en het managen van Google AdWords campagnes. Zo dragen wij structureel bij aan het succes van onze klanten, en dat vinden wij mooi!

Solliciteren bij

Daniel de Kruijf

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280