Stagiair (marketing)communicatie

Solliciteer direct
Bij: STER Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ster zoekt een gedreven stagiair communicatie die van online/social en schrijven houdt. Je schrijft en redigeert teksten, denkt mee over een succesvolle content-aanpak en plaatst berichten op ster.nl en onze social mediakanalen. Daarnaast ondersteun je bij diverse marketingcommunicatieprojecten. Benieuwd hoe het eraan toe gaat bij een afdeling communicatie die opereert op het snijvlak van publieke omroep, adverteerders en publiek? Wij horen graag van je!

Wat ga je doen?

Maandagochtend bij Ster. Je dag begint met een kop écht goeie koffie. Terwijl je in de koffiecorner staat, gaan je gedachten uit naar de mooie kijkcijfers van afgelopen weekend. Hoe en via welke kanalen kunnen we daar het beste over communiceren? Vervolgens begin je met het screenen van berichten in de media over Ster, de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en ontwikkelingen in medialand. Zo, de kop is eraf. Nu is het tijd om verder te gaan met het relatie-event dat op de planning staat. Je belt een aantal locaties en overlegt de opties met een collega. Daarna maak je een analyse van de bezoekcijfers van onze website en de resultaten van onze social media activiteiten.

Na de lunch (óf na een flinke wandeling op de nabij gelegen hei) kun je er weer tegenaan. Je begint met het schrijven van een pakkend blog over de impact van radioreclame. Een collega vraagt of je een paar mooie programmamomenten wilt spotten voor een nieuwe promotievideo. Aan het einde van de dag sluit je aan bij een brainstorm over de communicatie rondom het EK Voetbal, dat deze zomer wordt uitgezonden op de NPO. Hoe kunnen we de kansen die dit evenement voor bedrijven biedt zo goed mogelijk over het voetlicht krijgen?

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken bij Ster nou net zo leuk. Dus grijp je kans, want vanaf februari 2020 hebben wij een plek voor een enthousiaste, hands-on en leergierige student. Benieuwd hoe het eraan toe gaat bij een afdeling communicatie die opereert op het snijvlak van publieke omroep, adverteerders en publiek? Wij horen graag van je!

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt bij marketingcommunicatieprojecten, schrijft en redigeert teksten, helpt collega’s bij de organisatie van relatie-events.
 • Je denkt mee over een succesvolle content-aanpak en plaatst berichten op ster.nl en onze social mediakanalen.
 • Je monitort en verbetert het gebruik hiervan.
 • Je denkt mee over de (kwartaal)communicatie over Ster Gouden Loeki en voert bijbehorende taken uit.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende stageplaats met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Een superleuk team.
 • Een stageplek bij dé verkooporganisatie van reclame op de zenders en websites van de publieke omroep.
 • Onbeperkt gratis interessante online-trainingen volgen.
 • Een tof kantoor op 10 minuten fietsen vanaf Hilversum Centraal en slechts vijf minuten lopen van Hilversum Sportpark.
 • Een ongekend goede werksfeer, met gezellige vrijdagmiddagborrels en diverse events.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een relevante opleiding op HBO- of WO-niveau en hebt affiniteit met het werkterrein communicatie. 
 • Je zit in je tweede of derde jaar en bent op zoek naar een meewerkstage waarin je leert hoe het er op een afdeling (marketing)communicatie aan toe gaat.
 • Je hebt een vlotte pen en denkt kritisch en creatief mee.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent gewend om planmatig te werken.

Wie zijn wij?

Ster is verantwoordelijk voor de verkoop van reclame op de radio- en televisiezenders en websites van de publieke omroep. Binnen de mediabranche onderscheidt Ster zich door haar kwaliteit, toegankelijkheid en betrouwbaarheid.
De organisatie is met zo'n 90 medewerkers middelgroot en kent een platte organisatiestructuur, waardoor de communicatielijnen kort en direct zijn. Binnen Ster is volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Ook is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en werkgeluk. En met succes, want de scores op het medewerkersonderzoek zijn hoog! Benieuwd hoe het eraan toe gaat binnen een organisatie die opereert op het snijvlak van publieke omroep, adverteerders en publiek? Check onze stage en hopelijk ontmoeten we elkaar snel.

Solliciteren bij

Eileen Snelders. Wil je bij ons stage komen lopen? Leuk! Upload dan je motivatie en cv. Of bel onze huidige stagiair Eileen Snelders voor meer informatie op 035-672 55 37.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280