Stagiair marketing information voor nieuwe TV seizoen

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: augustus 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Tijdens je stage bij RTL krijg je een kijkje in onze gehele organisatie én de kans om deel te nemen aan sociale evenementen, zodat je andere stagiairs en Young Professionals ontmoet.

Voor de afdeling Marketing Information binnen RTL zijn wij op zoek naar een stagiair(e) die ons dit vanaf de start van het nieuwe seizoen komt versterken.

Data en cijfers zijn niet meer weg te denken uit de dagelijkse bedrijfsvoering van RTL. Als afdeling Marketing Information analyseren wij hoe onze content op TV en online heeft gepresteerd, kijkcijfers vertellen ons daarin veel, en er zijn steeds meer (online) data bronnen met informatie. Tevens voorzien wij RTL van inzichten over hoe deze content in de toekomst wordt bekeken, wij maken de prognoses van het aantal kijkers naar de programma’s en de reclameblokken. 

Wat ga je doen?

Ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden waarmee jij een bijdrage levert:

  • Je stelt rapportages en analyses op van de ontwikkelingen in het kijkgedrag op TV en online van RTL content en van de totale kijkersmarkt.
  • Je levert kijkcijfer prognoses voor de reclameblokken en programma’s van de RTL zenders en de Third party zenders (zoals E! Entertainment, Crime & Investigation of Ziggo Sport, die geen onderdeel zijn van RTL, maar waarvoor wij wel de reclameverkoop verzorgen)
  • Je helpt de data kwaliteit voor onze werkzaamheden te waarborgen.
  • Je springt bij voor andere lopende projecten op de afdeling

We gaan er vanuit dat je hier 40 uur bent, waarbij je minimaal 8 uur besteedt aan je stagewerk dat voor je studie nodig is. Een afstudeeropdracht kan tot de mogelijkheden behoren na overleg. 

Wat bieden wij?

Tijdens je stage bij RTL krijg je een kijkje in onze gehele organisatie én de kans om deel te nemen aan sociale evenementen, zodat je andere stagiairs en Young Professionals ontmoet.Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je bent student HBO of WO, bijvoorbeeld richting media, (online) marketing, communicatie, marktonderzoek, media & informatie management
  • Natuurlijk heb je een grote affiniteit met media, zowel TV als online.
  • Je hebt een proactieve en zelfstandige werkhouding
  • Je bent spontaan, werkt hard maar houdt ook van gezelligheid
  • Je kan goed overweg met Excel en deinst niet terug om je onze software pakketten eigen te maken.
  • Je werkt nauwkeurig en vindt het leuk om met cijfers te werken

Wie zijn wij?

RTL Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL in Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Solliciteren bij

Nynke Rolf.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271