Stagiair marketing en sales voor de mooie merken Ouders van Nu en KEK Mama

Solliciteer direct
Bij: Sanoma Media Netherlands Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 38 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij full time stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Voor de mooie merken Ouders van Nu en KEK Mama zoekt Sanoma een

Sales/ Marketing stagiair (m/v) commerciële samenwerkingen & Branded Content

Stel, je hebt de verantwoordelijkheid om van de meer dan 1,7 miljoen unieke bezoekers van Oudersvannu.nl en Kekmama.nl díe mensen te bereiken die als een blok vallen voor je commerciële campagne. Hoe zorg je er dan voor dat jouw content opvalt? Lukt het jou om de adverteerder boven verwachting te helpen? Houd je van magazines, online, social media, marketing, sales, organiseren en plannen? Dan ben jij de stagiair die we zoeken voor KEK Mama en Ouders van Nu!

Wat ga je doen?

Als stagiair in het B2B team van KEK Mama en Ouders van Nu laat jij de adverteerder opvallen

Dit doe je met een afwisselend takenpakket. Je ondersteunt de B2B manager en de projectmanagers in het beheren en optimaliseren van commerciële producties en campagnes. Projectmanagement behoort ook tot jouw taken.

Je bent o.a. verantwoordelijk voor:

  • Het ontwikkelen en uitvoeren van creatieve en effectieve concepten voor klanten. Hoe breng jij de meerwaarde van een product onder de aandacht?
  • Content creëren die aansluit bij de merkvisie en doelgroep van de merken. Denk daarbij aan artikelen, winacties, quizzen, of polls.
  • Het bijhouden van rapportages door de campagnes te monitoren en analyseren. Wat gaat goed en wat kan beter
  • Projectmanagement van de branded content campagnes.

Je werkt met verschillende tools

Denk aan het CMS van de sites, Google Analytics, mailingssystemen, Qualifio en natuurlijk Facebook.

Wat bieden wij?

 


En daar staan goede voorwaarden tegenover

Jouw rol als stagiair wordt beloond. Je maakt deel uit van een gezellig en professioneel team binnen een vooraanstaande uitgeverij. Je leert alles over marketing, sales en crossmedia bij het grootste parenting platform van Nederland. 

Je mag rekenen op:

  • een stage waarin je wordt voorbereid op een baan in de marketing, sales en media
  • een betaalde stage van 38 uur per week

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je maakt onderdeel uit van het B2B team

Met je manager en twee projectmanagers werk je op twee energieke redacties: die van Kek Mama en Ouders van Nu. Samen probeer je iedere dag weer om de campagnes voor adverteerders zo goed mogelijk te laten draaien.

Jij bent een enthousiaste, hardwerkende aanpakker

Je hebt feeling voor marketing en sales en affiniteit met magazines en alles dat zich online afspeelt. Je bent een initiatiefnemer die nieuwe dingen makkelijk oppakt op en vindt het leuk om steeds te blijven leren. Je denkt mee met de adverteerder en kunt je inleven in de doelgroep. Ervaring met kinderen kan daarbij handig zijn, maar is beslist geen vereiste. Commercieel inzicht wel.

Verder heb je:

  • Een relevante HBO-opleiding of universitaire studie die je volgt (richting journalistiek, media, communicatie, marketing en of sales)
  • Een vlotte pen en beheers je de Nederlandse taal goed
  • Kennis van PowerPoint en Excel (dit is een pre)
  • Sterke organisatorische vaardigheden en kun je goed plannen

Wie zijn wij?

Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een aantal Europese landen.Met onze sterke merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, televisiezenders, events, customer media, e-commerce, sites en apps. Ons portfolio bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, LINDA., Margriet, Net 5, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica.

Solliciteren bij

Marieke Wolthers. Zie je jezelf als stagiair bij het B2B team van Ouders van Nu en Kek Mama? Dan horen we graag van je!


Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271