Stagiair marketing B2B

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Wil je tijdens je stage leren hoe je een marketingplan van A tot Z opzet en uitvoert? En daarnaast ook TV en online campagne evaluaties maken voor grote merken die bij RTL adverteren? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Je ondersteunt de marketingafdeling bij het schrijven van een marketingplan voor 2020. In dit project ga je samen met ons analyses maken om uit te zoeken wie de B2B klanten van RTL zijn, welke behoeftes ze hebben én hoe we ze het best kunnen bereiken. Is dat bijvoorbeeld via e-mail, social media of events?

Vervolgens gaan we samen een marketingcampagne opzetten, waarmee we klanten overtuigen om bij RTL te adverteren. Naast je werk voor het marketingplan zal je ook bijspringen op de afdeling als het druk is. Je maakt dan bijvoorbeeld evaluaties van reclamecampagnes voor grote merken die al bij RTL adverteren.

Wat bieden wij?

 • De kans om marketingervaring op te doen bij een van grootste en leukste mediamerken van Nederland: RTL
 • Een stage voor 4 dagen per week met stagevergoeding
 • Een stage binnen een team van 10 enthousiaste collega's die hard werken binnen een informele en gezellige werksfeer
 • Een werkplek die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer: de trein stopt ongeveer voor de deur

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je bent leergierig
 • Je zit vol ideeën voor marketingcampagnes
 • Je bent student HBO of WO
 • Je volgt een relevante opleiding, zoals bijvoorbeeld marketing, communicatie of bedrijfskunde
 • Je bent analytisch, nauwkeurig en hebt cijfermatig inzicht
 • Je kunt goed overweg met PowerPoint en Excel
 • Je beheerst de Nederlandse taal

Wie zijn wij?

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. ‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl). Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Solliciteren bij

Rosalie Verkerk. Voor vragen kan je bellen met 06-83248123

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280