Stagiair content marketing intern

Solliciteer direct
Bij: The Walt Disney Company Benelux Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 500,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk English speaking

De afdeling Content Marketing is binnen The Walt Disney Company verantwoordelijk voor de films van Walt Disney Studios, Disney·Pixar, Marvel en LucasFilm. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan: Beauty and the Beast (Walt Disney Studios), Thor: Ragnarok (Marvel) en Star Wars: The Las Jedi (LucasFilm). Wij zijn hierbij verantwoordelijk voor de volledige lifecycle van een film: van de bioscoop, naar DVD, Video on Demand (VOD), Pay TV en Free TV.Ook zetten wij de series van ABC Studios (o.a. Grey’s Anatomy, Once Upon a Time en Scandal) in de Nederlandse markt. Wij werken hierbij dagelijks samen met verschillende interne afdelingen waaronder PR, Media distribution, Owned Media (Digital & TV) en Creative Services.

Het Content Marketing team bestaat uit een Head of Content & Brand Marketing, twee Product Managers Content Marketing, een Product Manager DMD (Disney Media Distribution) en een stagiair. Tijdens deze stage werk je samen met het team aan de marketing- & mediacampagnes van al onze titels.

Wat ga je doen?

Bij deze stageplaats ligt de focus op het ondersteunen van de Product Manager DMD. Zij is verantwoordelijk voor de marketing van alle filmreleases op VOD (o.a. Ziggo en KPN), Digital Download (o.a. iTunes en Google Play), Pay TV (Netflix) en Free TV (SBS) en de series van ABC Studios welke te zien zijn op o.a. Veronica, TLC, Netflix en Ziggo.

Binnen deze activiteiten krijg je jouw eigen verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld het opmaken van VOD sheets, het verzenden van trailers/artwork naar onze partners en het bijhouden van het ABC Studios release schema (waar/wanneer wordt wat uitgezonden). Het is een echte meewerk stage waarbij je nauw samenwerkt met de Product Managers.

De overige taken voor Content Marketing staan in het teken van de marketing- en mediacampagnes van onze filmreleases. Hierbij kun je denken aan het verzamelen van assets (trailers/artwork), meehelpen met de verschillende events die wij opzetten, meewerken aan verschillende presentaties.

Wat kun je verder verwachten?

Wij bieden een collegiale, informele en internationale werkomgeving, waar we samen hard werken aan de marketing voor al onze releases in Nederland. Kortom: een fantastische omgeving voor een meewerkstage!

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wat vragen wij van jou?

  • HBO/WO-opleiding in marketingcommunicatie, bedrijfskunde, media & entertainment of commerciële economie
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal i.v.m. werkzaamheden in een internationale omgeving
  • Affiniteit met marketing, films, series en games
  • Je bent enthousiast, pro-actief en je bent een echte teamspeler
  • Nauwkeurig, oog voor detail en een resultaatgerichte instelling
  • Stressbestendig, je kunt goed omgaan met deadlines
  • Je bent een denker én een doener; je bent iemand die zowel zaken gestructureerd aanpakt en op een rij zet, als plezier heeft in uitvoerende taken en durft te doen
  • Kennis van Powerpoint en Photoshop is een vereiste

Wie zijn wij?

The Walt Disney Company (TWDC), genoteerd aan de beurs in New York, is een van de grootse mediabedrijven ter wereld, de grootste wereldwijde exploitant van themaparken en een marktleidende producent en distributeur van films. TWDC hecht veel waarde aan kwaliteit, diversiteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en innovatie. TWDC Benelux is onderdeel van TWDC Europe, Middle-East en Africa (EMEA) dat actief is in 23 landen met meer dan 5500 werknemers. In Benelux zijn ruim 200 mensen werkzaam op twee verschillende locaties (Brussel en Hoofddorp).

Solliciteren bij

Personeelszaken. Interesse? Lijkt het je leuk om stage te lopen bij Disney en zie jij jezelf terug in dit profiel? Stuur dan je CV en motivatiebrief.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Franciska Westenborg, Adviseur Contracten
035 6466 251