Stagiair content marketing intern

Solliciteer direct
Bij: The Walt Disney Company Benelux Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 500,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

De afdeling Content Marketing is binnen TWDC verantwoordelijk voor de marketing van de films van Walt Disney Studios, Disney·Pixar, Marvel en LucasFilm in Nederland. In het najaar van 2019 zullen wij o.a. de volgende films uitbrengen: Artemis Fowl (Walt Disney Studios), Frozen 2 (Walt Disney Animation) en Star Wars: Episode 9 (LucasFilm). Wij zijn hierbij verantwoordelijk voor de volledige lifecycle van een film op het gebied van marketing & communicatie; in de bioscoop, op DVD/ Blu-Ray en Digitaal (iTunes en Google Play) en via Video on Demand (Ziggo en KPN), Pay TV (Netflix) en Free TV (SBS). Naast de filmreleases zetten wij ook de series van ABC Studios (o.a. Grey’s Anatomy en Once Upon a Time) in de Nederlandse markt.


Wat ga je doen?

Tijdens deze stage werk je samen met het team aan de marketing- en mediacampagnes van al onze titels. Binnen de lifecycle van onze content focus jij je voornamelijk op de filmreleases op DVD/Blu-ray, Digitaal en Video on Demand (VOD). Hierbinnen krijg je jouw eigen verantwoordelijkheden en kun je bijvoorbeeld denken aan; het opmaken van VOD-sheets, het verzenden van trailers/artwork naar onze partners en het bijhouden van het ABC Studios release schema (waar/wanneer wat wordt uitgezonden). De overige taken staan in het teken van de marketing- en mediacampagnes van de filmreleases in de bioscoop. Hierbij kun je denken aan het verzamelen van assets (trailers/artwork), het bijhouden en optimaliseren van PowerPointpresentaties, vertaalopdrachten en het opzetten van prijsvragen. Kortom: het is een echte meewerkstage waarbij je nauw samenwerkt met de Product Managers en veel ruimte krijgt voor jouw eigen ontwikkeling. 

Wat bieden wij?

Wij bieden een collegiale, informele en internationale werkomgeving, waar we samen hard werken aan de marketing voor al onze releases in Nederland: een fantastische omgeving voor een meewerkstage!

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • HBO/WO opleiding in marketingcommunicatie, bedrijfskunde, media & entertainment of commerciële economie
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal i.v.m. werkzaamheden in een internationale omgeving
  • Affiniteit met marketing, films, series en games
  • Je bent enthousiast, pro-actief en je bent een echte teamspeler
  • Nauwkeurig, oog voor detail en een resultaatgerichte instelling
  • Stressbestendig, je kunt goed omgaan met deadlines
  • Je bent een denker én een doener; je bent iemand die zowel zaken gestructureerd aanpakt en op een rij zet, als plezier heeft in uitvoerende taken en durft te doen.
  • Kennis van PowerPoint en Photoshop is een vereiste

Wie zijn wij?

The Walt Disney Company (TWDC) is een van de grootse mediabedrijven ter wereld, de grootste wereldwijde exploitant van themaparken en een marktleidende producent en distributeur van films. TWDC hecht veel waarde aan kwaliteit, diversiteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en innovatie. TWDC Benelux is onderdeel van TWDC Europe, Middle-East en Africa (EMEA) dat actief is in 23 landen met meer dan 5500 werknemers. In Benelux zijn ruim 200 mensen werkzaam op twee verschillende locaties (Brussel en Hoofddorp).

Solliciteren bij

Choukri Hachchi. Interesse? Lijkt het je leuk om stage te lopen bij Disney en zie jij jezelf terug in dit profiel? Stuur dan je CV en motivatiebrief.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241