Stagiair communicatie en marketing

Solliciteer direct
Bij: Media Perspectives Vanaf: februari 2019 Duur: In overleg Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 400,- bruto op basis van fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Het organiseren van events rondom de nieuwste media ontwikkelingen. Het bedenken van creatieve wervingscampagnes. En het schrijven van wervende uitnodigingen. En ook nog eens meedenken over onze nieuwe brandingstrategie. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Solliciteer dan voor deze vacatures van Media Perspectives - hét platform als het om media innovatie gaat. 

Wat ga je doen?

Als stagiair word je betrokken bij de organisatie, communicatie en marketing van onze events. Media Perspectives is een stichting die zich, samen met relevante partijen, inzet om toekomstperspectiven te schetsen voor een gezonde media-industrie. Daarbij richten we ons op de thema's Business, Data, Content, Tech en Talent. Met onze tools als Events, Academy en Labs brengen we de media-industrie een stap verder.

In het voorjaar staan een aantal mooie evenementen op de planning. We organiseren drie Cross Media Cafés. Dit zijn vakinhoudelijke bijeenkomsten voor professionals, elke keer rondom een actueel thema. Ook treffen we voorbereidingen voor de Media Future Week (een pressure cooker event voor studenten van media opleidingen). En er staan diverse kleinschalige én grootschalige trainingen en (matchmaking) events op de agenda waar we mediaprofessionals nieuwe kennis en skills aanleren of met elkaar verbinden. 

Voorafgaand aan deze trainingen en events werk je mee bij de communicatie/marketingcampagnes en op de dag zelf draai je mee in de organisatie van het event. Behalve evenementen organiseert Media Perspectives diverse projecten. Per activiteit is de communicatievraag anders. Of je ondersteunt door het maken van artikelen over een van onze thema's, je zet een creatieve wervingscampagne op voor trainingen of je beheert de social media kanalen.

Daarnaast werken we doorlopend aan onze brandingstrategie. Als relatief jonge organisatie (Media Perspectives is eind feb 2018 ontstaan vanuit een fusie tussen iMMovator en Hilversum Media Campus) zijn er nog tal van communicatievraagstukken die onderzocht moeten worden en in de praktijk moeten worden gebracht.

NB: stageperiode en aantal uur per week worden in overleg vastgesteld. Opgegeven periode en uren zijn een richtlijn.

Wat bieden wij?

Media Perspectives is een netwerkorganisatie en werkt veel samen met andere organisaties. Voordeel is dat je tijdens je stage veel contacten op zult doen en betrokken wordt bij veel verschillende onderwerpen en projecten. Je bent niet alleen bezig met communicatie activiteiten, maar krijgt ook veel mee van nieuwe communicatie/media ontwikkelingen waar wij mee bezig zijn. Een mooie combinatie van inhoud en werkzaamheden als je geïnteresseerd bent in nieuwe media ontwikkelingen!

We bieden een stagevergoeding van €400,- per maand (bij fulltime stage)

Herken jij jezelf in dit profiel?

Als stagiair bij Media Perspectives werk je aan de verschillende evenementen, publicaties en projecten. Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit:

 • Het schrijven van de nieuwsbrieven
 • Het bijhouden van de website(s) met relevante informatie uit de sector en over Media Perspectives.
 • Het maken van specifieke mailings
 • Meedenken in de marketing van events richting doelgroepen
 • Het onderhouden van het online netwerk
 • Het (mee) schrijven van flyers
 • Meedenken in de social media strategie

 

We zijn op zoek naar een enthousiaste student Communicatie, die:

 

 • Proactief is en zelfstandig kan werken
 • Communicatief en sociaal vaardig is
 • Goed kan schrijven (uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is vereist)
 • Verantwoordelijk is
 • Positief kritisch is

 

Stuur bij je sollicitatie je CV en evt. motivatiebrief mee. 

 

Wie zijn wij?

Media Perspectives is gedreven om een bijdrage te leveren aan de toekomst van de mediasector en het voortouw te nemen in de transformatie. Daarbij focussen we op vijf thema's waar de grootste uitdagingen liggen. Daar bieden we een aantal tools voor aan. Die tools gaan ervoor zorgen dat onze Nederlandse mediasector nog meer gaat bloeien.

Solliciteren bij

Marlies van de Meent - communicatiemanager. 

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271