Stagiair Communicatie

Solliciteer direct
Bij: Internationaal Theater Amsterdam Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Word je warm van theater, kunst en cultuur? Ben je creatief en houd je van het verzinnen, plannen en uitvoeren van ideeën en campagnes? Weet je de weg op de verschillende social media, ben je op je plek achter de schermen van websites en digitale media? Wil je veel leren over marketing in de culturele sector, het bereiken, prikkelen en binden van verschillende doelgroepen? Over effectief en raak communiceren? En ben je niet bang in een redelijk hectische omgeving de handen uit de mouwen te steken?

Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Als stagiair lever je een belangrijke bijdrage aan de positionering van de organisatie als toonaangevend theaterorganisatie van Nederland. Je ondersteunt het team van vier marketeers, een redacteur, een databasemanager en een medewerker gebouwaankleding en coördinatie. De afdeling wordt geleid door het hoofd communicatie. In samenspraak met het hoofd van de afdeling formuleren we je overkoepelende opdracht.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en plezierige werkkring met informele sfeer. Je werkt volop mee in het team. Je kunt bij ons veel leren: over strategische communicatiekeuzes en de vertaling daarvan in concrete middelen en distributiekanalen. Het zoeken en vinden van publieksgroepen. Het bedenken van leuke en zinvolle acties. Monitoring en analyse van bezoekersresultaten, kaartverkoop, websitebezoek. Het doen van publieksonderzoek. En natuurlijk wat je kunt doen met al die gegevens. Je bent in hoge mate betrokken bij de uitvoer van onze plannen.

Tijdens de stage kan je gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA. 

Stageperiode

Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand die minimaal 4 dagen per week. De begindatum is flexibel en bespreekbaar.

 

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wat verwachten wij van jou?

  • Je volgt minimaal een hbo- of wo-opleiding
  • Je hebt affiniteit met het theater en weet wat Amsterdam op dit gebied te bieden heeft
  • Je hebt basiskennis van marketing en wilt alles te weten komen over theatermarketing
  • Je bent leergierig en ambitieus en gewend je handen uit de mouwen te steken. Je functioneert goed in een hectische omgeving en vind het leuk om dingen actief op te pakken
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen (of beter: een vlot toetsenbord).

Dit is een dikke pré:

Kennis van (en/of grote interesse in) online marketing. Dat betekent dat je goed je weg vindt op de sociale media, handig bent met maken van digitale nieuwsbrieven (of dit snel kunt leren), ervaring hebt met één of meerdere CMS'en, en (om het helemaal af te maken) enige kennis hebt van fotobewerking.

Wie zijn wij?

Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam zijn per 1 januari 2018 gefuseerd en gaan vanaf seizoen 18/19 verder onder de naam Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Samen werken we aan een nieuwe organisatie die een vuurtoren van eigentijds theater is met een spanwijdte van de Amsterdamse buurten tot aan de hele wereld. Een toonaangevend centrum op nationaal en internationaal niveau. Wij produceren en programmeren een kwalitatief hoogwaardig programma met jaarlijks 600 pluriforme nationale en internationale toneel- en dansvoorstellingen en maatschappelijke programma's die een groot en divers publiek aanspreken om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen.Internationaal Theater Amsterdam behoort tot de boegbeelden van de Nederlandse podiumkunst met als kern een breed acteursensemble van wereldfaam en een team van toonaangevende regisseurs dat, naast het Amsterdamse huis, wereldwijd nog een 100-tal podia bespeelt. Het nieuwe theater is daarnaast een grootschalig Talent Centre waar talentontwikkeling, educatie en samenwerking centraal staan. We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café | brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden,zonder grens tussen makers en publiek. Het nieuwe theater heeft één relatie met de stad, het rijk, met fondsen, sponsors en natuurlijk het publiek. Kortom, een huis met een duidelijke stem naar de stad en haar bewoners.

Solliciteren bij

Roos Fink. Heb je interesse in deze stageplek? Stuur dan je cv en een e-mail met je motivatie. Meer informatie over de Internationaal Theater Amsterdam vind je op www.ita.nl

N.B. Het betreft nadrukkelijk geen onderzoeksstage, maar een praktijkstage.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271