Research stagiair (per direct)

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: november 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Ben jij nieuwsgierig naar het effect van reclame? Wil jij meer weten over het waarom achter data? Dan hebben we een leuke plek op onze afdeling voor jou!

Wat ga je doen?

Voor de afdeling Marketing & Research B2B binnen RTL zijn we op zoek naar een stagiair die een eigen benchmark project gaat oppakken met als doel het effect van adverteren bij RTL in kaart te brengen. Verder ga je helpen met het opzetten, uitvoeren en begeleiden van reclame-effectonderzoeken bij RTL. Denk hierbij aan het uitvoeren van een onderzoek naar de effecten van een branded content samenwerking of een campagne op tv en online.Werkzaamheden:

  • Eigen benchmark project met als doel reclame effecten inzichtelijk maken
  • Ondersteunen bij dagelijkse research werkzaamheden
  • Ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van effect-onderzoeken; analyseren en rapporteren van de onderzoeksresultaten

Naast een meewerk stage, is het eventueel mogelijk een afstudeeronderzoek te doen. In overleg kan je een afstudeeropdracht vervullen t.b.v. het verbeteren van onze effectonderzoeken. Qua inhoud en tooling zijn er meerdere opdrachten te bedenken.

Wat bieden wij?

Een leerzame stageplek bij een hele leuke afdeling. De afdeling Marketing B2B & Research bestaat uit een 8 enthousiaste collega’s. Er wordt hard gewerkt binnen een informele en gezellige werksfeer.

Herken jij jezelf in dit profiel?

De afdeling Marketing & Research B2B is onderdeel van de afdeling Marketing & Business Intelligence. Eén belangrijk doel van de afdeling is om de effectiviteit van onze media inzichtelijk te maken aan de business partners van RTL. Om in deze stage aan de slag te kunnen gaan is het belangrijk dat je affiniteit hebt met onderzoek, nauwkeurig bent en het leuk vindt om de data in te duiken. Wat verwachten we van je?

  • Je bent student HBO/WO, bij voorkeur op het gebied van marketing, media, communicatie of sociale wetenschappen
  • Je hebt ervaring met SPSS en werkt makkelijk met Excel en PowerPoint. Kennis van Stata, R of SAS is een pré
  • Je bent analytisch, nauwkeurig en beschikt over een sterk cijfermatig inzicht
  • Natuurlijk heb je een grote affiniteit met media, zowel TV als digitaal

Wie zijn wij?

RTL Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL in Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Solliciteren bij

Ingrid van der Werf, teammanager Marketing B2B & Research

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241