Redactie stagiair - YouTube

Solliciteer direct
Bij: Pathé Theatres BV Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij een groot filmfan? En lijkt het jou gaaf om stage te lopen op de afdeling Brand & Communications van het grootste bioscoopmerk in Nederland? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Binnen het social media team help je mee om Pathé online te laten groeien. Je houdt je voornamelijk bezig met het bedenken van content voor op ons YouTube-kanaal. Je doet research naar nieuwe conceptvormen, bedenkt onderwerpen voor video’s, verzamelt alle benodigde informatie en geeft de vormgever de opdracht om de content te maken. Hierbij kun je zelf ook assisteren.

Binnen het Brand & Communications team werk je nauw samen met de social media manager en de stagiair social media. Je ondersteunt hen op het gebied van social media en content. Concreet houdt dit in:

 • Content ontwikkelen voor op YouTube;
 • Onderzoek doen naar geschikt onderwerpen voor op YouTube;
 • Content voorbereiden, inclusief het verzamelen van informatie en beeldmateriaal;
 • De editor van Pathé briefen op de te maken content;
 • Het analyseren van YouTube-cijfers en dit koppelen aan concrete actiepunten.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een afwisselende stageplek, met trotse en enthousiaste collega’s in een toonaangevende organisatie. Je werkt in een altijd dynamische en innovatieve werkomgeving en Pathé is de marktleider in de bioscoopbranche! Je krijgt begeleiding en ondersteuning bij jouw leerdoelen, en aandacht voor jouw leerproces.

Pathé staat altijd open voor jouw ideeën, ongeacht hoe lang je bij ons werkt. Daarnaast kun je gratis naar de film, ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste films en krijg je ook nog eens korting op hapjes en drankjes.

Herken jij jezelf in dit profiel?

We hoeven jou niet uit te leggen wat een gifje is. Jij koppelt elke emoji moeiteloos aan een tekst. Daarnaast heb je een goed gevoel voor vormgeving en montages en kun je prima overweg met de programma’s die je daarvoor nodig hebt, zoals Photoshop, Final Cut Pro X (of Premiere Pro) en Illustrator. Ook studeer je een relevante opleiding die aansluit bij de stage. Denk aan Communicatie en Multimedia Design (CMD), Media, Informatie en Communicatie (MIC) of Communicatie. Studeer je iets anders, maar is deze stage volgens jou je op het lijf geschreven? Overtuig ons!

Verder herken jij je in de volgende eigenschappen:

 • Goede communicatieve vaardigheden; 
 • In staat om ingewikkelde zaken helder te maken;
 • Leergierig, pro-actief en zelfstandig; 
 • Creatief;
 • Servicegericht.

Je bezit de volgende skills:

 • Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Final Cut Pro X (Of Adobe Premiere Pro);
 • Je kunt goed schrijven;
 • Engels lezen en begrijpen;
 • Gevoel voor mooi beeld (bv. met je telefoon);
 • Aantoonbare kennis/ affiniteit met social.

Het betreft een meewerkstage/ afstudeerstage voor een periode van minimaal 20 weken vanaf februari 2020.

Wie zijn wij?

Het van origine Franse Pathé bestaat meer dan 100 jaar en is de grootste bioscoopketen van Nederland. Er zijn Pathé bioscopen in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam en Zwolle. In september 2014 heeft Pathé de organisatie Cinemec overgenomen. Pathé biedt jaarlijks meer dan 13,4 miljoen bezoekers (2015) de beste filmbeleving van Nederland. Zij kunnen terecht in monumentale bioscopen als Pathé Tuschinski en Rembrandt Utrecht of in moderne bioscopen als Pathé Arnhem en Maastricht. Bij Pathé werken ca. 1400 medewerkers die er vanuit de missie ‘Pathé biedt de meest intense bioscoopervaring’ samen alles aan doen om bezoekers een optimale filmbeleving te bieden. Pathé Business richt zich op de zakelijke markt met vouchers en arrangementen en evenementen op maat. Pathé investeert in de ontwikkeling van innovatieve producten en concepten. Zo introduceerde Pathé IMAX in Nederland en zijn er voortdurend technologische ontwikkelingen zoals handscanners om online tickets direct te kunnen activeren. De hoge technologische standaard van Pathé is te herkennen in onder andere het ruime aanbod van projectieformaten. Films worden in widescreen of cinemascope formaat vertoond. Aanvullend wordt er geprogrammeerd in speciale formaten als 3D, IMAX en High Frame Rate. In het jaar 2014 is de nieuwe website van Pathé live gegaan, waarmee in 2015 een prijs is gewonnen, namelijk die van populairste website in de categorie vrije tijd. www.pathe.nl is de best bezochte filmwebsite van Nederland met maandelijks 2 miljoen unieke bezoekers. Met ongeveer 270.000 Facebook fans, ruim 4000 volgers op Linkedin en 74.000 volgers op Twitter heeft Pathé ook op social media een groot bereik. Via de smartphone app en Pathé Mobiel kan men snel en eenvoudig tickets kopen en het aanbod van films en trailers bekijken. Op www.pathe-thuis.nl kan men thuis films kijken via verschillende platformen.

Solliciteren bij

Louka Bot

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280