PR & Communicatie stagiair

Solliciteer direct
Bij: XITE networks Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 300,- bruto per maand bij full time stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Heb jij een passie voor muziek en media? Ben jij altijd als eerste op de hoogte van het laatste muzieknieuws? Ken je ieder festival en evenement in Nederland uit je hoofd? Kijk jij de hele dag door naar de nieuwste vlogs op YouTube en ben jij een meester in het bedenken van leuke tekstjes? Dan is XITE op zoek naar jou! 

Wat ga je doen?

Het marketingteam van XITE is per direct op zoek naar een enthousiaste, sociale en out-of-the-box denkende PR stagiair. Het marketingteam is verantwoordelijk voor alle media-uitingen rondom XITE; op televisie, social, online, in de pers en op events. Als PR stagiair ondersteun jij de PR & Communications Manager bij de uitvoering van mediapartnerships met bijvoorbeeld festivals en concerten, het organiseren van evenementen, en het uitzetten en benaderen van pers.  

Werkzaamheden
- Uitvoerend en ondersteunend rondom marketingcampagnes, partnerships & events.
- Creëren en inplannen van content voor alle kanalen van XITE (TV en online).
- Creatief meedenken bij het opzetten van PR campagnes.
- Het updaten en bijhouden van perslijsten voor alle landen.
- Het uitzetten en inplannen van winacties.
- Nieuwsberichten schrijven en onderwerpen bedenken voor de website.
- Het aanvragen en bewerken van persmateriaal.
- Het controleren en verzamelen van persuitingen over XITE.

Wat bieden wij?

Bij XITE krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen in een jong en snel groeiend (internationaal) bedrijf. We hebben een uitdagende werkomgeving gecreëerd waar professionaliteit, initiatief en creativiteit kernwoorden zijn. XITE heeft een unieke combinatie van muziek, televisie en nieuwe technologieën.

Wij bieden een minimale stageperiode van 5 a 6 maanden vanaf (eind) augustus met uiteraard een stagevergoeding. And last but not least: elke dag wordt er een heerlijke verse lunch bereidt door onze chefs en wij houden wel van een feestje, deze zijn dan ook ruim vertegenwoordigd!

Herken jij jezelf in dit profiel?

- Minimaal HBO niveau (richting Media/Communicatie/Events).
- Je bent op de hoogte van de laatste trends in de muziek- en mediawereld.
- Je hebt een passie voor muziek (urban, pop & dance) en TV.
- Je bent positief ingesteld, energiek, creatief, en resultaatgericht.
- Social Media Addict; kennis van Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat & YouTube.
- Kennis van Photoshop is heel erg mooi meegenomen.
- Goed in het schrijven van korte en krachtige teksten.
- Geen 9 tot 5 mentaliteit.
- Groot verantwoordelijksgevoel.

Wie zijn wij?

XITE zendt als muziekvideo brand 24/7 de populairste muziekvideo’s uit. De zender bereikt inmiddels meer dan 15 miljoen huishoudens in Nederland, België, Duitsland, Qatar, Canada en de Verenigde Staten. Eind 2015 bracht XITE de Personalised Music Television service uit, waarmee kijkers muziekvideo’s kunnen liken en skippen, en kunnen kiezen uit bestaande themakanalen of zelf een muziekkanaal bouwen. Bovendien heeft XITE een eigen productieafdeling gespecialiseerd in het maken van original en branded music content.

Solliciteren bij

Annemarieke Heijmans

Let op:

Sollicitaties zonder meegestuurd werk/portfolio/showreel kunnen wij niet in behandeling nemen! Wij nemen alleen full-time stagiaires aan. ​

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271