Online content stagiair bij 'National Geographic'

Solliciteer direct
Bij: FOX Networks Group Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 500,- bruto per maand bij fulltime stage. Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Wil jij het merk National Geographic helpen een groeiende online aanwezigheid op te bouwen?

Als content stagiair beheer jij samen met het online team de content voor de Nederlandse website en social media kanalen. Geen werkdag is daarbij hetzelfde: de ene dag zal je de nieuwsbrief opstellen, de andere dag de communities monitoren, dagelijkse nieuwsartikelen op de website zetten, video’s vertalen, creatieve Facebookposts opstellen of een mooi verhaal uit het magazine bewerken.

Een ding staat vast: je zult veel bezig zijn met content én we vinden het leuk als je meedenkt. Over onze Instagram strategie bijvoorbeeld, of de lancering van een nieuw televisieprogramma.

Wat ga je doen?

 • Opstellen van posts voor social media en monitoren van de reacties
 • Nakijken en bewerken van artikelen voor online en inplannen in het CMS
 • Artikelen uit het magazine verwerken voor online publicatie
 • Vertalen en/of redigeren van kleine teksten van video’s, artikelen en fotogalerijen
 • Meehelpen met het promoten van televisieprogramma’s online
 • Gedeeltelijk opstellen en opmaken van de nieuwsbrief

Wat bieden wij?

Stage lopen bij National Geographic online betekent veel persoonlijke feedback en begeleiding binnen een klein en enthousiast team. Je wordt aangestuurd door de Content Coordinator en Manager.

Wij kunnen jou alles leren over tekstredactie, social strategie, contentplanning, campagnevoeren, contentmanagementsystemen, analytics, vertalen… en zullen je alle ruimte geven om onderdeel te worden van het team en die kant op te gaan die voor joú interessant is.

Ook krijg je er heel veel leuke en creatieve collega’s bij. En er staat een snoeppot voor je klaar :)

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je bent vaak online te vinden: het internet heeft voor jou geen geheimen
 • Je beheerst het Nederlands en Engels uitstekend in woord en schrift
 • Je bent nauwkeurig met taal; als jij naar een tekst hebt gekeken zitten er geen fouten meer in
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding
 • Je hebt ervaring met Facebook, Twitter en Instagram
 • Ervaring met contentmanagementsystemen is een pré
 • Je bent communicatief sterk
 • Je bent betrokken bij het merk National Geographic

Wie zijn wij?

Het multimediabedrijf FOX Networks Group (FNG), onderdeel van The Walt Disney Company, ontwikkelt, produceert en exploiteert ruim 350 eigen film-, entertainment en sportkanalen in (Latijns)-Amerika, Europa, Azië en Afrika. FNG is in Nederland verantwoordelijk voor de exploitatie van de televisiezenders FOX, FOX Sports, National Geographic Channel, Nat Geo Wild en 24Kitchen. De sfeer is positief, creatief, gedreven, ambitieus en open-minded. Eigen inbreng en initiatief is een must en de betrokkenheid is hoog. De bedrijfscultuur geeft je tevens de mogelijkheid om eigen verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig binnen het team te opereren.

National Geographic vertelt de belangrijkste verhalen uit de wereld van wetenschap, technologie, geschiedenis, reizen, natuur en nog veel meer. Dankzij een ongeëvenaard, wereldwijd spectrum aan televisiezenders, tijdschriften, boeken en online-media bereikt National Geographic maandelijks 730 miljoen mensen in 172 landen. Meer dan een kwart van de opbrengsten komt ten goede aan de National Geographic Society, die daarmee verder onderzoek steunt ter vergroting en verspreiding van onze kennis van de wereld.

Solliciteren bij

Jorinde Vroonhof

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280