Online Content Stagiair bij National Geographic

Solliciteer direct
Bij: FOX Networks Group Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 500,- bruto per maand bij fulltime stage. Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Wil jij het merk National Geographic helpen een groeiende online aanwezigheid op te bouwen? Als content stagiair support je het online team met het maken, inplannen en managen van de wekelijkse content van National Geographic Nederland. Je helpt mee waar nodig en kan zo proeven aan de veelzijdigheid van taken die bij content creatie komen kijken. Je werkt bijvoorbeeld mee aan de dagelijkse artikelen en video’s op de website en op social media. Je leert onze communities en reacties te monitoren en mag meedenken over nieuwe ideeën voor Instagram. We leren je om tekstjes te schrijven voor de nieuwsbrief en die op te maken in het nieuwsbriefsysteem. Daarnaast ben je veel bezig met tekst: je zal kleine stukjes tekst van het Engels naar het Nederlands vertalen, artikelen nakijken en klaarmaken om online te zetten, en veel inplannen in het CMS en op social media. Ook mag je aanhaken bij de online kant van losse projecten, zoals de lancering van een nieuw televisieprogramma. Je wordt aangestuurd door de Digital Content Creator en Coördinator.

Wat ga je doen?

 • Opstellen van posts voor social media en monitoren van de reacties
 • Nakijken en bewerken van artikelen voor online en inplannen in het CMS
 • Artikelen uit het magazine verwerken voor online publicatie
 • Vertalen en/of redigeren van kleine teksten van video’s, artikelen en fotogalerijen
 • Meehelpen met het promoten van televisieprogramma’s online
 • Gedeeltelijk opstellen en opmaken van de nieuwsbrief

Wat bieden wij?

€ 500,- bruto per maand bij fulltime stage.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je bent vaak online te vinden: het internet heeft voor jou geen geheimen
 • Je beheerst het Nederlands en Engels uitstekend in woord en schrift
 • Je bent nauwkeurig met taal; als jij naar een tekst hebt gekeken zitten er geen fouten meer in
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding
 • Je hebt ervaring met Facebook, Twitter en Instagram
 • Ervaring met contentmanagement-systemen is een pré
 • Je bent communicatief sterk
 • Je bent betrokken bij het merk National Geographic

Wie zijn wij?

Het multimediabedrijf FOX Networks Group (FNG) is onderdeel van 21st Century FOX en ontwikkelt, produceert en exploiteert ruim 350 eigen film-, entertainment en sportkanalen in (Latijns)-Amerika, Europa, Azië en Afrika. FNG is in Nederland verantwoordelijk voor de exploitatie van de televisiezenders FOX, FOX Sports, National Geographic Channel, Nat Geo Wild en 24Kitchen. De sfeer is positief, creatief, gedreven, ambitieus en open-minded. Eigen inbreng en initiatief is een must en de betrokkenheid is hoog. De bedrijfscultuur geeft je tevens de mogelijkheid om eigen verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig binnen het team te opereren.

National Geographic vertelt de belangrijkste verhalen uit de wereld van wetenschap, technologie, geschiedenis, reizen, natuur en nog veel meer. Dankzij een ongeëvenaard, wereldwijd spectrum aan televisiezenders, tijdschriften, boeken en online-media bereikt National Geographic maandelijks 730 miljoen mensen in 172 landen. Meer dan een kwart van de opbrengsten komt ten goede aan de National Geographic Society, die daarmee verder onderzoek steunt ter vergroting en verspreiding van onze kennis van de wereld.

Solliciteren bij

Jorinde Vroonhof. Pas jij in het bovenstaande profiel en wil jij dolgraag werken voor het merk National Geographic? Ben jij per februari (of misschien al eerder) beschikbaar voor een periode van minimaal vier maanden? Solliciteer dan op deze stage. We zien jouw CV en motivatie graag tegemoet.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241