Marketing stagiair voor het evenement 'Philip Bloemendal Prijs'

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: oktober 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 24 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Optimalisatie social media voor pretengieuze mediaprijs de Philip Bloemendal Prijs 2018

Op donderdag 13 december 2018  wordt voor de negende keer de Philip Bloemendal Prijs uitgereikt. De Philip Bloemendal Prijs is de tweejaarlijkse prestigieuze stimuleringsprijs voor jonge  talentvolle presentatoren van nieuws en actualiteitenprogramma’s. 

De Stichting Philip Bloemendal Fonds, opgericht in november 2001, heeft zich met deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs ten doel gesteld het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is hierbij een belangrijk criterium. Dit ter nagedachtenis aan Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische commentator van het Polygoon bioscoopjournaal die veertig jaar het gezicht ervan bepaalde. Voor meer informatie over het Fonds en de Prijs zie: www.bloemendal.info/

Het Fonds is als onafhankelijke stichting ondergebracht bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Wat ga je doen?

De stagiair gaat zich vooral bezig houden met de optimalisatie van social media. Doel is om via social media (Facebook/Instagram/Twitter) ook de jongerendoelgroep te bereiken en zodoende meer aandacht en dientengevolge meer aanmeldingen voor de prijs te genereren.De stagiair ontwikkelt ten behoeve van de optimalisatie van de inzet van social media een strategisch plan (een social media route), onder meer gebaseerd op kennis van hoe social media het best ingezet kunnen worden,  en op onderzoek onder de doelgroepen voor wat betreft de vraag hoe deze optimaal bereikt kunnen worden.

De stagiair zal uiteraard bij die activiteiten betrokken worden en daarin zelf ook actief kunnen zijn, bv met het maken van een compilatiefilmpje van eerdere winnaars. De stagiair kan ook het twitteraccount en het Facebookaccount van de PBP bv gebruiken om regelmatig een tweet te versturen om de vooraankondiging, persberichten en aanmelding onder de aandacht te brengen. Ook de Facebook-accounts van de organisatoren en juryleden zullen gebruikt worden voor berichten omtrent de aanmeldingsprocedure alsmede de inzet van sociale media netwerken (Twitter en Facebook) door jury- en bestuursleden t.b.v. de vooraankondiging, tussentijds nieuws en uitreiking.

Wat bieden wij?

Een afgeleide opdracht is suggesties te doen voor de wijze waarop de erfenis van Philip Bloemendal onder de aandacht van jongeren kan worden gebracht.

Bovendien kan de stagiair, mede afhankelijk van zijn/haar belangstelling, als onderdeel van de stage een stageonderzoek doen (in overleg te formuleren).

De stagiair zal worden geplaatst bij de Reputatiegroep (Utrecht), www.reputatiegroep.nl en worden begeleid door Rein Croll van de Reputatiegroep.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • enthousiast 
  • veel ervaring met social media 
  • ervaring met online marketing en communicatie

Wie zijn wij?

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is als nationaal museum voor mediacultuur en als media-archief van Nederland de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.

Solliciteren bij

Jennemiek Leijssen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271