MARKETING/PUBLICITEIT STAGIAIR BIJ HET GROOTSTE ENTERTAINMENTBEDRIJF TER WERELD!

Solliciteer direct
Bij: The Walt Disney Company Benelux Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 500,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Binnen The Walt Disney Company zijn wij op zoek naar twee stagiaires, die ons kunnen versterken op de afdelingen Content Marketing en Publiciteit.

De afdeling Content Marketing is binnen TWDC verantwoordelijk voor de marketing van de films van Walt Disney Studios, Disney·Pixar, Marvel, LucasFilm en 20th Century Fox in Nederland. In het voorjaar van 2020 zullen wij o.a. de volgende films uitbrengen: The King’s Man (Fox), Onward (Pixar), Mulan (Disney Live Action) en Black Widow (Marvel).

De werkzaamheden op de afdeling Publiciteit hebben als doel aandacht te krijgen op basis van free publicity in print en online media en op TV en radio voor alle nieuwe releases binnen het bedrijf, zoals nieuwe bioscoopfilms, DVD’s en Blu-rays, games, series/producties op de Disney Channels en nieuwe producten binnen Disney Consumer Products.

Wat ga je doen?

Op de afdeling Content Marketing werk je tijdens je stage samen met het team aan de marketing- en mediacampagnes van al onze titels. Binnen de lifecycle van onze content focus jij je voornamelijk op de filmreleases op DVD/Blu-ray, Digitaal en Video on Demand (VOD). Hierbinnen krijg je jouw eigen verantwoordelijkheden en kun je bijvoorbeeld denken aan; het opmaken van VOD-sheets, het verzenden van trailers/artwork naar onze partners en het bijhouden van het ABC Studios release schema (waar/wanneer wat wordt uitgezonden).

De overige taken staan in het teken van de marketing- en mediacampagnes van de filmreleases in de bioscoop. Hierbij kun je denken aan het verzamelen van assets (trailers/artwork), het bijhouden en optimaliseren van PowerPointpresentaties, vertaalopdrachten en het opzetten van prijsvragen.

Kortom: het is een echte meewerkstage waarbij je nauw samenwerkt met de Product Managers en veel ruimte krijgt voor jouw eigen ontwikkeling.

Op de afdeling Publiciteit is dit met name het uitzetten van winacties met media, perspakketten verzorgen en uitzetten, contact met pers, schrijven van persberichten en het te woord staan van journalisten en het bijhouden van alle media coverage.

Wat bieden wij?

Wij bieden een collegiale, informele en internationale werkomgeving, waar we samen hard werken aan de marketing voor al onze releases in Nederland: een fantastische omgeving voor een meewerkstage!

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • HBO/WO opleiding in marketingcommunicatie, bedrijfskunde, media & entertainment of commerciële economie 
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal i.v.m. werkzaamheden in een internationale omgeving 
  • Affiniteit met marketing, films, series en games
  • Je bent enthousiast, pro-actief en je bent een echte teamspeler
  • Nauwkeurig, oog voor detail en een resultaatgerichte instelling
  • Stressbestendig, je kunt goed omgaan met deadlines
  • Je bent een denker én een doener; je bent iemand die zowel zaken gestructureerd aanpakt en op een rij zet, als plezier heeft in uitvoerende taken en durft te doen
  • Kennis van PowerPoint en Photoshop is een vereiste

Wie zijn wij?

The Walt Disney Company (TWDC) is een van de grootste mediabedrijven ter wereld, de grootste wereldwijde exploitant van themaparken en een marktleidende producent en distributeur van films. TWDC hecht veel waarde aan kwaliteit, diversiteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en innovatie. TWDC Benelux is onderdeel van TWDC Europe, Middle-East en Africa (EMEA) dat actief is in 23 landen met meer dan 5500 werknemers. In Benelux zijn ruim 200 mensen werkzaam op twee verschillende locaties (Brussel en Amsterdam).

Solliciteren bij

Ebru Saglik

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280