Marketing stagiair bij 'Content Intelligence'

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Vind je het leuk om je bezig te houden met analyses van grote programma’s als The Voice of Holland, de performance van RTL Boulevard of het bereik van populaire vloggers als Anna Nooshin en Kalvijn? Solliciteer dan met de knop hieronder!

Het team Content Intelligence bestaat uit 7 enthousiaste collega’s die dagelijks samenwerken met Programmadirecteuren, Product Managers en Content Marketeers. Het team is verantwoordelijk voor het genereren van inzichten vanuit data analyse en (kwalitatief & kwantitatief) onderzoek t.b.v. besluitvorming inzake programmaformats, (merk)strategie, marketing inzet en distributie. Het team is onderdeel van de overkoepelende afdeling Marketing & Business Intelligence. Daarnaast speelt het team een belangrijke rol in het salesproces en RTL’s commercieel beleid door voorspellingen te doen van de kijkcijfers op de korte en (middel)lange termijn.

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen van de Marketing Analisten door het uitdraaien en analyseren van cijfers (TV, online pageviews/bezoeken, online video, social media, YouTube, etc.).
 • Dashboards beheren, versturen en uiteindelijk ook bouwen.
 • Bijspringen bij andere lopende projecten op de afdeling.

 

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je bent student HBO of WO
 • Je volgt een relevante opleiding, zoals bijvoorbeeld digitale/interactieve media, (online) marketing, communicatie, media & informatie management, communicatiewetenschappen, etc.
 • Je hebt een sterke affiniteit met TV en online
 • Je hebt een proactieve en zelfstandige werkhouding
 • Je bent analytisch, nauwkeurig en hebt cijfermatig inzicht
 • Je kunt goed overweg met Powerpoint en Excel
 • Je beheerst de Nederlandse taal
 • Je bent spontaan, werkt hard maar houdt ook van gezelligheid

Wie zijn wij?

RTL meer dan tv alleen

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen?

Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland.

‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Flinders en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl).

Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en  jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Solliciteren bij

Jesper Pronk

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280