Marketing (Online en Experiential) Nickelodeon bij 'Viacom Consumer Products'

Solliciteer direct
Bij: Viacom Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk Rijbewijs noodzakelijk

Per 1 september 2018 is het Nickelodeon/Viacom Consumer Products team (hierna: NVCP) op zoek naar een Marketing (Online en Experiential) stagiair(e). NVCP is onderdeel van Viacom International Media Networks, dat weer onderdeel is van het multimediale entertainmentconcern Viacom en momenteel de op twee na grootste licentiegever in de entertainmentindustrie ter wereld. NVCP is met name sterk op het gebied van animatie, pre-school-, jeugd- en studentenentertainment en exploiteert de licentie- en merchandisingrechten van toonaangevende TV- en entertainmentmerken als de zenders Nickelodeon, Nick Jr., MTV, Spike en Comedy Central, en series als Dora, SpongeBob SquarePants, Teenage Mutant Ninja Turtles, PAW Patrol, Blaze en de Monsterwielen, Shimmer & Shine en South Park. NVCP heeft een lokaal kantoor in de Benelux van waaruit ook voor Scandinavië en Centraal Oost Europe wordt gewerkt. Op het gebied van de exploitatie van licentierechten werkt NVCP samen met licentieagent Copyright Promotions.

Wat ga je doen?

 • Coördinatie van de content en de marketingactiviteiten van bioscoopevenementen
 • Cördinatie en ondersteuning van diverse experiential projecten
 • Ondersteuning bij diverse commerciële en retail- en marketingprojecten
 • Het aanleveren en verwerken van informatie van/aan het hoofdkantoor in Londen, collega’s van marketing, online, programmering bij de zender in Nederland, Scandinavië, Centraal Oost Europa, licentieagentschap en licentienemers;
 • Uitvoeren en uitbouwen van de social media activiteiten.

Wat bieden wij?

De Marketing stagiair wordt een kans geboden volledig met het Consumer Products Team mee te werken. De stagiair wordt veel verantwoordelijkheid gegeven. De werkzaamheden richten zich op het ondersteunen bij diverse internationale commerciële en experiential projecten (bioscoopevenementen, theater tour, meet & greets, mini-shows) en aanvullende ondersteunende werkzaamheden rondom diverse retail- en marketingprojecten in diverse landen.

evens zal de focus liggen op het verder uitbouwen van NVCP's social media strategie.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift
 • Je hebt volgt een opleiding op (minimaal) HBO-niveau
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep kinderen 3-12 jaar
 • Je bent flexibel en hebt een sociale persoonlijkheid
 • Je bent pro-actief, bereid om zelfstandig te werken en je hebt een goed organisatorisch vermogen
 • Je bent fulltime beschikbaar in de aangegeven periode.

Wie zijn wij?

Viacom Benelux is onderdeel van Viacom International Media Network, in de Benelux heeft Viacom in haar merkenportfolio: Nick Jr., Nickelodeon, MTV, Comedy Central en Spike. Als een van ’s werelds meest toonaangevende entertainment content organisaties weten we wat onze kijker zoekt en leveren over de hele wereld televisie, motion pictures en een breed aanbod van digitale media. Voor alle zenders in onze portfolio voeren we een lokale strategie waarbij we kijken welke shows en activiteiten het beste passen bij onze fans in Nederland en België. Viacom Benelux haar fans via de free to air kanalen MTV, Nickelodeon, Nick Jr., Spike en Comedy Central. Viacom Benelux is ook actief in de Pay TV markt met verschillende digitale kanalen zoals MTV Brand New, Nick Jr., Nicktoons, NickMusic, Comedy Central Family en Comedy Central Extra.

Solliciteren bij

Anouk Hendriks

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271