Marketing Nickelodeon Consumer Products

Solliciteer direct
Bij: Viacom Vanaf: augustus 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk English speaking

Viacom International Media Networks is één van de grootste internationale mediabedrijven ter wereld. Viacom creëert voor haar wereldwijde merkenportfolio entertainment voor fans waaronder televisieshows, motion pictures, games en apps. De zenderportfolio van Viacom Benelux bestaat uit het Youth & Entertainment-merk MTV en de Comedy & Entertainment-merken Comedy Central en Spike. De Viacom Kids & Family-merken Nickelodeon, Nick Jr. en NickToons behoren tot de grootste van de wereld. Nickelodeon is wereldwijd te zien en heeft een bereik van bijna 300 miljoen huishoudens. Nickelodeon is in 1979 in de Verenigde Staten opgericht als een klein televisiestation speciaal voor kinderen en is inmiddels wereldwijd marktleider. De zender beschikt over een enorme library aan series en films voor kids en is sterk in lokale producties. Nickelodeon heeft een eigen platenlabel en een groot assortiment in licensing & merchandise. Nickelodeon wordt wereldwijd gezien als de expert in kids entertainment. Over Viacom/Nickelodeon Consumer Products: Viacom/Nickelodeon Consumer Products (VNCP) is onderdeel van Viacom International Media Networks, dat weer onderdeel is van het multimediale entertainmentconcern Viacom en momenteel de op twee na grootste licentiegever in de entertainmentindustrie ter wereld. VNCP is met name sterk op het gebied van animatie, pre-school-, jeugd- en studentenentertainment en exploiteert de licentie- en merchandisingrechten van toonaangevende TV- en entertainmentmerken als de zenders Nickelodeon, Nick Jr., MTV, TMF en Comedy Central, en series als PAW Patrol, SpongeBob SquarePants, Teenage Mutant Ninja Turtles, Dora, Blaze en de Monsterwielen, Shimmer & Shine en South Park. VNCP heeft een lokaal kantoor in de Benelux van waaruit ook voor Scandinavië en Centraal Oost Europe wordt gewerkt. Op het gebied van de exploitatie van licentierechten werkt VNCP samen met licentieagent Copyright Promotions.

Wat ga je doen?

 • Coördinatie marketingactiviteiten: o.a. prijsvragen ter promotie van (nieuwe) producten
 • Briefen en coördinatie van advertenties en promotioneel materiaal
 • Assistentie bij uitvoering van retailpromoties en acties
 • Ondersteuning organisatie en uitvoering events (o.a. Nick Jr. en Nickelodeon Fandagen)
 • Ondersteuning aanleveren en verwerken van informatie van/aan het hoofdkantoor in Londen, collega’s van marketing, online, programmering bij de zender in Nederland, Scandinavië, Centraal Oost Europa, licentieagentschap en licentienemers

Wat bieden wij?

De Marketing stagiair wordt een kans geboden volledig met het Consumer Products Team mee te werken. De stagiair wordt veel verantwoordelijkheid gegeven. De werkzaamheden richten zich op het uitvoeren en coördineren van marketing- en communicatiewerkzaamheden rondom de consumenten producten.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift
 • Je hebt volgt een opleiding op (minimaal) HBO-niveau
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep kinderen 3-12 jaar
 • Je bent flexibel en hebt een sociale persoonlijkheid
 • Je bent pro-actief, bereid om zelfstandig te werken en je hebt een goed organisatorisch vermogen
 • Je bent fulltime beschikbaar in de aangegeven periode

Wie zijn wij?

Viacom Benelux is onderdeel van Viacom International Media Network, in de Benelux heeft Viacom in haar merkenportfolio: Nick Jr., Nickelodeon, MTV, Comedy Central en Spike. Als een van ’s werelds meest toonaangevende entertainment content organisaties weten we wat onze kijker zoekt en leveren over de hele wereld televisie, motion pictures en een breed aanbod van digitale media. Voor alle zenders in onze portfolio voeren we een lokale strategie waarbij we kijken welke shows en activiteiten het beste passen bij onze fans in Nederland en België. Viacom Benelux haar fans via de free to air kanalen MTV, Nickelodeon, Nick Jr., Spike en Comedy Central. Viacom Benelux is ook actief in de Pay TV markt met verschillende digitale kanalen zoals MTV Brand New, Nick Jr., Nicktoons, NickMusic, Comedy Central Family en Comedy Central Extra.

Solliciteren bij

Alexandra van Rijn

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280