Marketing en communicatie stagiair bij 'Mediamakers'

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Bij Beeld en Geluid in Hilversum begeef je je in het hart van de Nederlandse media.Met ons museum voor mediacultuur en het media-archief zijn wij de grootste van ons soort in Europa. Wij beheren het Nederlandse media-erfgoed en maken onze unieke collectie toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.

Voor team Mediamakers zijn zijn wij op zoek naar een stagiair Marketing Communicatie. Team Mediamakers is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van projecten die de nieuwe generatie makers kennis laat maken met Beeld en Geluid, de archiefcollectie en het creatief hergebruik daarvan. Hiervoor organiseren wij onder meer netwerkevenementen, workshops, en masterclasses. Als stagiair wordt je ingezet op de communicatie met deze veelzijdige doelgroep.

Wat ga je doen?

  • je voert marketingcommunicatie uit voor evenementen/bijeenkomsten als de Media Night, Cross Media Café, TILT Live en Labyrint
  • je zet in samenwerking met de Webredactie het social media-plan op voor deze evenementen en zorgt (mede) voor de uitvoering daarvan
  • je assisteert bij de opzet en uitvoering van marketingplannen voor deze doelgroep
  • je assisteert bij vervolmaking van het CRM met betrekking tot deze doelgroep

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en dynamische leeromgeving met veel ruimte voor ontwikkeling in een informele sfeer. Als lid van het Team Makers doe je ervaring op in organisatie, coördinatie en conceptontwikkeling. Ondertussen leer je alles over mediacultuur, ons archief en creatieve processen en maak je kennis met een divers netwerk van mediaprofessionals.

Vanaf 2 september 2019 en voor minimaal 4 maanden, 4 dagen per weekDe stagevergoeding bedraagt € 275,- bruto bij fulltime stage (32 of 36 uur)

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • HBO / WO: Marketing of Communicatie
  • je hebt kennis van en vaardigheden op het gebied (nieuwe) media
  • je zit boordevol ideeën en weet deze om te zetten naar concrete plannen
  • je hebt goede communicatie- en organisatieskills en denkt in doelgroepen
  • je bent flexibel en vindt het geen probleem om af en toe in avonden of in het weekend te werken tijdens de events
  • je kan zelfstandig werken, neemt initiatief en bent service gericht

Wie zijn wij?

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Solliciteren bij

Patricia Rijswijk. Stuur ons je CV en een korte motivatie waarin je vertelt waarom je graag bij ons stage wil lopen en wat je bij ons zou willen leren. Het sollicitatiegesprek is met Paul Westgeest (Marketing/Communicatie Mediaprofessionals).

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280