Enthousiaste marketing en communicatie stagiair

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: mei 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 275,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Marcom allrounder die aan de slag wil met onze onderwijspropositie 

Beeld en Geluid zoekt voor de afdeling Marketing en Communicatie een enthousiaste stagiair.

Met bijna 150 collega's houden we bij Beeld en Geluid het audiovisuele erfgoed van Nederland levend, zodat iedereen er mee kan leren, ervaren en creëren. Particulieren kunnen onze collectie multimediaal beleven in onze Experience of onze content ontdekken via de online database en onze social media kanalen. Voor de cultuursector, onderwijs en wetenschap, mediabedrijven en de creatieve industrie zijn we een knooppunt voor digitalisering, opslag en innovatief gebruik van audiovisuele content. 

De afdeling Marketing en Communicatie houdt zich bezig met de positionering en merkbeleving van het instituut. Dat doen we via een breed scala aan marktonderzoek, propositieontwikkeling, offline en online communicatie, partnerschappen en gerichte acquisitiesupport. 

Wat ga je doen?

Voor onze afdeling zoeken wij een enthousiaste stagiair die ons in de volle breedte van de werkzaamheden kan ondersteunen. Je zult je oa, bezighouden met salesacties om bezoekers naar het museum te trekken, een  bijdrage leveren aan de groei van ons bereik op onze online platformen en social media, ondersteuning leveren aan merkcampagnes en bijdragen aan ons relatiemanagement en –events. 

Als specifieke (afstudeer?)opdracht zul je je bezig houden met onze onderwijspropositie op het gebied van mediawijsheid. We stimuleren in het museum, online en in de klas al mediawijsheid voor docenten en leerlingen. Wij willen dit aanbod en onze marketing richting de scholen verder aanscherpen. Jouw onderzoek richt zich op de volgende specifieke vragen:

  • doelgroeponderzoek naar behoeften en kennisniveau van leraren op het gebied van mediawijsheid
  • vertaling van deze behoeften in een competitieve propositie : wat bieden we aan en waarom kiezen scholen dan voor ons als mediawijsheidspartner?
  • een communicatieplan dat deze propositie in de markt zet 

Wat bieden wij?

Je werkt in het gebouw van Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum. De trein stopt er voor de deur. De stageperiode is in overleg maar begint zsm en duurt minimaal 5 maanden. Je werkt minimaal 3 dagen in de week bij ons met flexibele mogelijkheden voor thuiswerken en studieverplichtingen. Je ontvangt een bescheiden stagevergoeding. Je wordt begeleid door Martijn Laar (manager Marketing en Communicatie en ervaren stagebegeleider).

Herken jij jezelf in dit profiel?

Heb jij creatieve ideeën over hoe je een campagne opzet en verrijkt met aansprekende visuals? Kun jij een killer persbericht of direct mailbericht schrijven? Ben je handig met social media? Heb jij enige kennis van- en affiniteit met de onderwijssector en met mediawijsheid? Zit je tegen afstuderen aan en woon je in de omgeving van Hilversum?  Dan horen we graag van je!

Wie zijn wij?

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is als nationaal museum voor mediacultuur en als media-archief van Nederland de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.

Solliciteren bij

Martijn Laar. Wil jij veel leren en veel bijdragen in het leukste marcomteam van Nederland? Op de mooiste werkplek in het hart van de media van Nederland? Stuur dan jouw CV en een korte motivatie.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271