Compliance & Multiplatform Programming Intern

Solliciteer direct
Bij: The Walt Disney Company Benelux Vanaf: augustus 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Marketing-Communicatie-PR-Sales Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 500,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Altijd al willen meedenken over wat er op televisie, YouTube en Instagram komt? Dan kan! Als Programming stagiair werk je volledig mee in het Multiplatform Programming team van Disney Channels Benelux.

Tijdens je werkzaamheden werk je nauw samen met de Multiplatform Supervisor, de Compliance Coördinator, de Programming planners, het On-Air team, het Online team en het Operations team.

Er wordt een grote mate van zelfstandigheid, creativiteit en initiatief gevraagd, je krijgt de kans om zelf veel dingen op te pakken. Het is een zeer veelzijdige stage in een dynamisch bedrijf met een open en leuke sfeer.

Wat ga je doen?

 • Verdiepen in en rapporteren over het (non-lineaire) medialandschap en de positie van de Disney Channels hierin
 • Creëren van video content voor de digitale platformen van de Disney Channels Benelux
 • Ondersteuning van de Programming planners bij het creëren van de dagelijkse televisie programmering
 • Ondersteuning van de Multiplatform Supervisor tijdens vergaderingen
 • Ondersteuning van de Compliance Coördinator
 • Aanspreekpunt voor diverse programming vragen

 

Wat bieden wij?

Het Multiplatform Programming team zorgt ervoor dat de content (series, films en shortform) voor alle lineaire en non-lineaire kanalen wordt ingepland. Je ondersteunt de Multiplatform Supervisor met het creëren en publiceren van content voor de televisiezenders Disney XD en Disney Channel en de non-lineaire platformen (Disney Channel App, Youtube, Facebook en Instagram). Daarnaast ben je ook betrokken bij het rapporteren over online trends en de rol die de Disney Channels daar in spelen. Ook ben je aanwezig bij vergaderingen om de Multiplatform Supervisor te ondersteunen. Verder ben je ook het aanspreekpunt voor diverse adhoc vragen.

Daarnaast ondersteun je de Compliance Coördinator met het controleren van Nederlandse content. The Walt Disney Company hecht een groot belang aan de veiligheid en kwaliteit voor haar kijkers. Alle content die op de Disneykanalen verspreid wordt, moet worden gecontroleerd. Je let op taalgebruik, veiligheid voor de doelgroep, eventuele lokale of actuele gevoeligheden en grammatica. Naast de Disney richtlijnen let je ook op de Nederlandse Mediawet en de Kijkwijzer regels.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • HBO media-gerichte opleiding
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal, goede beheersing van de Engelse taal.
 • Grote dosis zelfstandigheid, maar ook een teamplayer
 • Je bent enthousiast, werkt nauwkeurig en hebt een pro-actieve houding
 • Je bent stressbestendig, kan omgaan met deadlines
 • Je bent flexibel en wil graag nieuwe dingen leren

Wie zijn wij?

The Walt Disney Company (TWDC), genoteerd aan de beurs in New York, is een van de grootse mediabedrijven ter wereld, de grootste wereldwijde exploitant van themaparken en een marktleidende producent en distributeur van films. TWDC hecht veel waarde aan kwaliteit, diversiteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en innovatie. TWDC Benelux is onderdeel van TWDC Europe, Middle-East en Africa (EMEA) dat actief is in 23 landen met meer dan 5500 werknemers. In Benelux zijn ruim 200 mensen werkzaam op twee verschillende locaties (Brussel en Hoofddorp).

Solliciteren bij

Marlieke Dul. Ben jij de nauwkeurige teamplayer die wij zoeken? En lijkt het je leuk om stage te lopen bij Disney? Stuur dan jouw CV en motivatie. Geef hierbij duidelijk aan dat het gaat om de vacature voor de stage Programming.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271